بخش خبر زمانه
معاون رئیس گروه شبهنظامی حماس در نوار غزه گفت که آنها در روز شنبه ۸ اردیبهشت، ۲۷ آوریل، پاسخ رسمی اسرائیل به آخرین پیشنهاد آتشبس خود را دریافت کردهاند و قبل از ارائه جواب، آن را بررسی خواهند کرد.
خلیل الحیه که در حال حاضر در قطر مستقر است، در بیانیهای که دفتر رسانهای حماس منتشر کرد، گفت:
حماس امروز پاسخ رسمی رژیم اشغالگر صهیونیستی به پیشنهادی که در ۱۳ آوریل به میانجیگران مصر و قطر ارائه شد، دریافت کرد.
پس از بیش از شش ماه جنگ و حملات بیامان اسرائیل به غزه و یورش مداوم به کرانه باختری، مذاکرات برای برقراری آتشبس همچنان در بنبست مانده است. هر دو طرف درگیری میگویند خواستههای حداکثری طرف مقابل مانع دستیابی به توافق آتشبس است. اسرائیل میگوید آتشبس منوط به نابودی حماس در نوار غزه است و حماس میگوید شرط برقراری آتشبس و آزادی گروگانها خروج کامل اسرائیل از نوار غزه است.
یک مقام مصری گفت که یک هیئت از این کشور روز جمعه برای گفتگو با مقامات اسرائیلی از اسرائیل بازدید کرد و به دنبال راهی برای از سرگیری مذاکرات برای پایان دادن به درگیری و بازگرداندن گروگانهای باقی مانده در زمان یورش جنگجویان حماس به شهرهای اسرائیل در ۷ اکتبر بود.
این مقام که نخواست نامش فاش شود به رویترز گفت که اسرائیل هیچ پیشنهاد جدیدی برای ارائه ندارد، اگرچه مایل است به جای ۴۰ گروگان مورد بحث، آتش بس محدودی را در نظر بگیرد که طی آن ۳۳ گروگان توسط حماس آزاد شوند.
روز پنجشنبه، ایالات متحده و ۱۷ کشور دیگر از حماس درخواست کردند تا همه گروگانهای خود را به عنوان راهی برای پایان دادن به بحران آزاد کند.
حماس متعهد شده است که در برابر فشارهای بین المللی تسلیم نشود، اما در بیانیهای که روز جمعه منتشر شد، اعلام کرد که «برای بررسی هر ایده یا پیشنهادی که نیازها و حقوق مردم ما را در نظر بگیرد، آماده است.»
با این حال، حماس به خواستههای اصلی خود که اسرائیل آنها را رد کرده، پایبند است و از بیانیه مشترک آمریکا و ۱۷ کشور دیگر به دلیل عدم درخواست آتشبس دائمی و خروج نیروهای اسرائیلی از غزه انتقاد کرد.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز جمعه گفت که او شتاب تازهای در مذاکرات برای پایان دادن به جنگ و بازگرداندن گروگانهای باقی مانده دیده است.
اکسیوس به نقل از دو مقام اسرائیلی، گزارش داد که اسرائیل روز جمعه به میانجیگران مصری گفت که آماده است قبل از تهاجم به رفح، آخرین پناهگاه برای حدود یک میلیون آواره از دیگر مناطق غزه، به مذاکرات «آخرین فرصت» برای دستیابی به توافق با حماس را بدهد.
در همین حال، در رفح، مقامات بهداشتی فلسطین اعلام کردند که در حمله هوایی اسرائیل به خانهای دست کم پنج نفر کشته و تعدادی دیگر زخمی شدند.
جنگجویان حماس در ۷ اکتبر به اسرائیل یورش بردند و ۱۲۰۰ نفر را کشتند و ۲۵۳ نفر را اسیر کردند. پس از آن اسرائیل متعهد شد که حماس را نابود کند. جنگی که از آن روز آغاز شده تاکنون بیش از ۳۴ هزار فلسطینی را کشته و صدها هزار نفر را آواره کرده است. با این حال همچنان هم چشماندازی برای پایان دادن به حملات اسرائیل به سرزمینهای فلسطینی و توقف کشتار وجود ندارد.