بخش خبر
بارش شدید باران در شهرها و استانهای غربی و جنوبی ایران برای ساکنان خسارت و ویرانی بر جا گذاشته و موجب تخریب گسترده محصولات کشاورزی در استانها و مناطق مختلف شده است.
رئیس انجمن صنفی کشاورزان شنبه ۱۵ اردیبهشت از تخریب بیش از ۲۰۰ هزار تن گندم آماده برداشت در جریان سیل خوزستان خبر داد.
مسعود اسدی گفت: «در طوفان و بارندگیهای اخیر، به بیش از ۱۰۰ هزار هکتار از گندمزارهای آماده برداشت استان تا ۵۰ درصد خسارت وارد شده و ۲۰۰ هزار تن از گندمهای آماده برداشت از دست رفته است.»
این مقام صنفی همچنین گفت که تاسیسات، باغها، گلخانهها و دامداریهای بسیاری از کشاورزان نیز خسارت جدی دیده اما هنوز میزان دقیق این خسارت برآورد و اعلام نشده است.
بیش از ۲۱ استان ایران در جریان بارندگیهای شدید روزهای اخیر درگیر سیل و آبگرفتگی بودهاند.
استان خوزستان که یکی از استانهای حاصلخیز ایران است که بنا بر گزارشها خسارتهای زیادی را در این سیل متحمل شده است. سازمان مدیریت بحران ایران گزارش داده است تنها در شهر دزفول میزان بارشها به ۱۰۷ میلیمتر رسیده است.
مدیرکل آب و برق خوزستان هم از تکمیل ظرفیک سد دز خبر داده و گفته است که دریچههای خروجی آب سد بازگشایی شدهاند و از شهروندان خواسته است که از تردد در بستر رودخانه خودداری کنند چرا که به خاطر افزایش دبی رودخانه احتمال وقوع حادثه وجود دارد.
علاوه بر استان خوزستان، خسارتهای جدی به راههای عشایری و تلفات دام در استانهای ایلام و چهارمحال و بختیاری گزارش شده است.
بارش شدید باران موجب قطع برق در شهر معمولان در استان لرستان شد و در ایلام، خراسان جنوبی و چهارمحال و بختیاری و خوزستان به تعدادی از خانهها آسیب جدی وارد کرد.
هلال احمر ایران میگوید در ۲۱ استانی که متاثر از سیل و آگرفتگی بودند به ۲۶۰۰ نفر امدادرسانی شده است و ۱۰۲ نفر اسکان اضطراری دریافت کردهاند.
گستره سامانه بارشی
هلال احمر ایران گزارش داده است که بارش شدید باران از ۱۲ تا ۱۵ اردیبهشت بیش از ۲۱ استان ایران را تحت تاثیر سیل و آبگرفتگی قرار داده است.
بنا بر این گزارش، استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، البرز، اصفهان، ایلام، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خوزستان، سمنان، فارس، کردستان، کرمان، کرمانشاه، کهگیلویه و بوراحمد، لرستان، مرکزی، هرمزگان، همدان و یزد همه تحت تاثیر سامانه بارشی اخیر بودند.
سازمان هواشناسی از شنبه ۱۵ اردیبهشت تا دوشنبه ۱۷ اردیبهشت وضعیت نارنجی اعلام کرده است که بر اساس آن رگبار باران، رعد و برق، وزش شدید موقت، گردوخاک و بارش تگرگ پیشبینی میشود.
بنا بر گزارش سازمان هواشناسی، یک سامانه بارشی روز دوشنبه استانهای غربی از جمله آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، زنجان، کردستان، کرمانشاه، شمال قزوین را در بر خواهد گرفت.
هشدارها به گردشگران، کشاورزان و دامداران
سازمان هواشناسی به شهروندان توصیه کرده است از سفرهای غیرضروری خودداری کنند و از گردشگان خواسته است که در حاشیه و بستر رودخانهها اتراق نکنند.
همچنین این سازمان از دامداران و عشایر تقاضا کرده است که در حاشیه رود و نواحی مرتفع تردد نکنند و از بردن دامهای به این نواحی خودداری کنند.
سازمان هواشناسی به کشاورزان نیز توصیه کرده است که محصولات قابل برداشت را به نواحی امن منتقل کنند و از دپوهای گندم و غلات برداشت شده در برابر بارش محافظت کنند.
با وجود اعلام این توصیهها ویدیوهایی از گیر افتادن خودروها در بستر رودخانه منتشر شده است که از تردد گردشگران در این نواحی خبر میدهد.
معاون سازمان مدیریت بحران ایران امروز صبح در گفتگو با خبرگزاری صداوسیما گفت که سیل اخیر تلفات جانی نداشته است. حسین ظفری همچنین خبر داد که امروز استانهای شمالی، غربی و شمال شرق ایران در آمادهباش کامل قرار دارند.