اتحادیه اروپا در عملیات دریایی علیه حملات حوثی‌ها مشارکت خواهد کرد

بخش خبر

وزیران خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا دوشنبه ۳۰ بهمن / ۱۹ فوریه به‌طور رسمی مشارکت اروپا در عملیات نظامی مشترک برای تأمین امنیت کشتیرانی تجاری در دریای سرخ و مناطق دریایی مجاور را تأیید کردند.

اتحادیه اروپا در این عملیات دریایی که نام آن «سپر» است، دست‌کم چهار کشتی جنگی همراه با هلیکوپتر و پهپاد و سامانه‌های هشدار اولیه هوابرد را به دریای سرخ، خلیج عدن و آب‌های اطراف می‌فرستد.

تاکنون، فرانسه، آلمان، ایتالیا و بلژیک گفته‌اند که قصد دارند در اعزام کشتی‌ها مشارکت کنند.

یک مقام اتحادیه اروپا به خبرگزاری آلمان گفت:

کشتی‌های عملیات «سپر» که مرکز فرماندهی آن‌ها در شهر لاریسا یونان خواهد بود، تنها در صورت حمله حوثی‌ها دستور شلیک به سوی آن‌ها را خواهند داشت و اجازه تیراندازی پیشگیرانه را نخواهند داشت.

اورزولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اروپا، در این‌باره در شبکه ایکس نوشت:

اروپا آزادی کشتیرانی در دریای سرخ را تضمین خواهد کرد و در کنار شرکای بین‌المللی خود فعالیت خواهد کرد. این اقدام فراتر از واکنش به بحران، گامی به سوی حضور قوی‌تر اروپا در دریا برای حفاظت از منافع اروپایی‌مان است.

I welcome today’s decision to launch the EU Naval Force Operation Aspides.
Europe will ensure freedom of navigation in the Red Sea, working alongside our international partners.
Beyond crisis response, it's a step towards a stronger European presence at sea to protect our…

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) February 19, 2024

روز یکشنبه ریشی سوناک، نخست‌وزیر بریتانیا و اورزولا فون‌ درلاین از عملیات دریایی برای بازگرداندن ثبات در دریای سرخ استقبال کردند.

آن‌ها ضمن تأکید بر اهمیت آزادی دریانوردی در دریای سرخ، ادامه حملات حوثی‌ها به کشتی‌های تجاری در این دریا را محکوم کردند.

شبه‌نظامیان حوثی از نوامبر گذشته به کشتی‌های غیرنظامی حمله کرده و آن را حمایت از فلسطین در جنگ با اسرائیل عنوان می‌کنند. بریتانیا و آمریکا نیز تاکنون چندین بار به مواضع حوثی‌ها حمله کرده‌اند.

در آخرین مورد، «امبری» شرکت امنیت دریایی بریتانیایی یکشنبه ۲۹ بهمن / ۱۸ فوریه اعلام کرد که یک کشتی باری با پرچم بلیز، ثبت‌شده در بریتانیا و تحت مدیریت لبنان در تنگه باب‌المندب مورد حمله قرار گرفت.

به‌گفته «امبری» این کشتی از سواحل خورفکان در امارات متحده عربی به سوی سواحل وارنا در بلغارستان حرکت می‌کرد.

حوثی‌ها روز دوشنبه ۳۰ بهمن / ۱۹ فوریه مسئولیت حمله به این کشتی باری را برعهده گرفتند و گفتند این کشتی در خطر غرق شدن است.

۱۲ درصد مبادلات تجاری جهان از دریای سرخ عبور می‌کند. کاهش تجارت جهانی از این مسیر همچنین سبب افول ۴۰ درصدی درآمد مصر از کانال سوئز شده است.

پائولو جنتیلونی، کمیسر اقتصاد اتحادیه اروپا پنج‌شنبه گذشته به خبرنگاران گفت:

با تغییر مسیر کشتی‌ها از مسیر دریای سرخ، زمان تحویل محموله‌ها بین آسیا و اتحادیه اروپا ۱۰ تا ۱۵ روز بیشتر شده و هزینه‌های این محموله‌ها حدود ۴۰۰ درصد افزایش یافته است.

0 FacebookTwitterPinterestEmail

پیام بگذارید

پیام

گالری

ما را دنبال کنید! ​

تماس

  Copyright © 2023, All Rights Reserved Payaam.net