روز ۲۵ نوامبر روز قتل خواهران میرابل، پاتریا، مینروا و ماریا ترزا، در مبارزه سیاسی علیه رژیم دیکتاتوری در جمهوری دومینیکن در سال ۱۹۶۰ به عنوان روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان رقم خورده است. پس از گذشت سالها از نامگذاری این روز، مروری بر مطالعات انجام یافته در جهان نشان میدهد که خشونت علیه زنان در تمامی جوامع همچنان در جریان بوده و حتی جوامع پیشرفته سرمایه داری نیز کم وبیش درگیر آن میباشند. در ایران تحت حاکمیت رژیم اسلامی، سالهای زیادی است که مراجع رسمی از انتشار نتیجه پژوهشها و آمار مربوط به خشونت خانگی در این کشور خودداری میکنند. آخرین آمار رسمی مربوط به پژوهشی از وزارت کشور در سال ۱۳۸۳ است که مطابق آن ۶۶ درصد زنان ایرانی مورد خشونت قرار گرفتهاند.
زن ستیزی در ایران تحت حاکمیت رژیم اسلامی و بعداز انقلاب سال ۵۷ با تحمیل حجاب اجباری، سرکوب زنان و سلب آزادی پوشش همراه بود. رژیم تازه به قدرت رسیده اسلامی در سالهای ابتدایی حیات خود با شتاب فراوان، کلیه عرصههای زندگی زنان را در نوردید و به تشدید انواع ستمها بر زنان از خشونتهای خانگی و کودکهمسری گرفته تا قتلهای ناموسی و اسیدپاشی به صورت زنان آزاده و غیره تداوم و گسترش یافت.
این زن ستیزی در سال ۱۴۰۱ ودرجریان انقلاب ژینا با شعار زن، زندگی، آزادی از سوی زنان و مردان آزادیخواه و برابری طلب در کردستان و در سرتاسر ایران به چالش کشیده شد. اما همین دوره ،در همان حال درندهخویی و ضد زن بودن رژیم اسلامی را آشکاتر از همیشه خود را نشان داد. کشتن و ترور دختران در خیابانها، بازداشتهای گسترده ، بهرهگیری از حربهٔ دیرینهٔ تجاوز و خشونت سازمانیافته در زندان ها، مسمومسازی مدارس و خوابگاههای دخترانه ، همه اینها روشهای جنایتکارانه ای بودند که وسیعا بر عیله جنبش حقطلبانه زنان ایران در همین دوره به کار گرفته شدند. در طول دو سالی که از برپائی انقلاب ژینا می گذرد، مقامهای جمهوری اسلامی تلاش کردهاند با اجرای لایحه حجاب، طرح نور و بکارگیری مجازاتهایی مانند جریمههای سنگین، مصادره اموال و حبسهای اخیرا با طرح مسخره تاسیس «کلینک های معالجه بی حجابی» با زنان و دخترانی که تن به حجاب اجباری نمیدهند، به مقابله بر خیزند. پاسخ همه این طرح های رنگارنگ را زنان آزاده در در عرصه خیابانها و مجامع عمومی با دور افکندن حجاب اجباری داده اند. امروز بهوضوح می توان اعلام کرد که در این زمینه زنان آزاده پیروز شده اند و رژیم اسلامی مستاصل و شکست خورده است.
این تجربه که در جنبش انقلابی ژینا به برجسته ترین شکل تکرار شد، نشان داد که تنها مبارزه همبسته جهانی زنان و مردان آزادیخواه و برابریطلب می تواند مناسبات قدرت نابرابر را با زدودن فرهنگ کهنه مردسالاری و خشونت ساختاری در حوزه های مختلف از جمله سیاسی، اقتصادی،فرهنگی و اجتماعی را در هم شکسته و تلاش برای برابری زن و مرد را به ثمر برساند. اما با همه اینها این واقعیت را باید تاکید کنیم که برای رفع کلیه اشکال خشونت علیه زنان و سایر نابرابری ها در عرصه های مختلف، هنوز راهی بس طولانی در پیش داریم و بدون شک سرانجام به مقصد آزادی و رهائی خواهیم رسید. امسال ۲۵ نوامبر روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان، به هر طریق ممکن همراه وهمگام با سایر فعالان حقوق زن در خیابان های شهرهای مختلف جهان با شعار “زن، زندگی، آزادی، ژن، ژیان، ئازادی”، دست آوردهایمان را پاس خواهیم داشت و رهایی محتوم فردای زنان را فریاد خواهیم زد.
کمیته زنان کومهله
( سازمان کردستان حزب کمونیست ایران)
۲۴نوامبر ۲۰۲۴
۴ آذر سال ۱۴۰۳