تشدید سرکوب پوشش: پلیس ایران می‌گوید طرح «نور» در سراسر کشور اجرایی شد

بخش خبر

تهدیدها علیه زنانی که بر حق پوشش اختیاری خود پافشاری می‌کنند بیشتر می‌شود. فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی اعلام کرد که از امروز ۲۵ فروردین ماه طرح «نور» در سراسر کشور اجرا می‌شود.

این طرح از سوی فرماندهی انتظامی کل کشور با «هدف حفظ حریم عفاف و حجاب و مقابله با ناهنجاری‌ها» صورت گرفته، اما جزئیات این طرح به ویژه نحوه برخورد پلیس با زنان تاکنون به مانند سایر طرح‌هایی که برای تشدید حجاب انجام گرفته، مشخص نیست.

بر اساس این طرح، فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، «با هرگونه اعمال ناهنجار و ضد ارزش‌های جامعه که توسط افرادی معدود و هنجارگریز انجام می‌شود برابر قانون با جدیت برخورد می‌کند.»

خبرگزاری مهر، در این رابطه نوشته که قرار است «پلیس در این طرح رو به سوی رفتارهای ایجابی بیاورد و حتی‌المقدور از رفتارهای سلبی اجتناب کند.»

در این طرح جدید که بار دیگر نشان می‌دهد حکومت از شاخ و شانه کشیدن برای زنان عقب‌نشینی نکرده، آمده است که «اگر افرادی چه به صورت عابرین پیاده و چه به صورت سرنشینان خودرو از دستور پلیس امتناع کنند و حاضر به داشتن حجاب و رعایت قانون نشوند پلیس مجبور می‌شود که طبق قانون با آنها برخورد کند.»

واکنش فعالان حقوق زنان به مبارزه با حجاب اجباری: از آزادی‌های یواشکی تا دختران خیابان انقلاب

سال گذشته در چنین روزی احمدرضا رادان، فرمانده کل انتظامی جمهوری اسلامی از اجرای طرح «برخورد با بی حجابی» خبر داده بود. او اعلام کرده بود که این طرح در «معابر تهران با استفاده از فناوری و تجهیزات پیشرفته اجرا می‌شود و فرد هنجارشکن شناسایی و دعوت می‌شود و برای بار اول به او تذکر می‌دهند.»

پیش از این نیز، فرماندهی انتظامی تهران بزرگ با انتشار اطلاعیه‌ای به زنان هشدار داده بود که از روز شنبه ۲۵ فروردین (۱۳ آوریل) سختگیری‌ها نسبت به حجاب تشدید خواهد شد و در همه معابر و اماکن عمومی طرح «حجاب و عفاف با جدیت بیشتر دنبال خواهد شد.»

در این اطلاعیه زنان بار دیگر تهدید شده‌اند که در صورت سرپیچی از حجاب اجباری، «پلیس بر اساس وظایف خویش با ناقضان قانون حجاب و عفاف برخورد قانونی می‌کند.»

مثل دیگر نهادها و مسئولان جمهوری اسلامی، پلیس هم این اقدام خودرا «مطالبه عمومی» خوانده است تا سرکوب و محدودیت‌های بیشتر را خواسته مردم جا بزند.

اجرای این طرح تنها چند روز پس از سخنرانی تند علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی در رابطه با حجاب اجباری است.

علی خامنه‌ای، روز چهارشنبه ۱۵ فروردین، در دیدار با سران قوه و جمعی از مسئولان نظام، با اشاره به مساله حجاب اجباری، گفت:

به چالش تحمیلی حجاب باید ازابعاد فقهی و قانونی و ملاحظات جانبی آن نگریسته شود.

رهبر جمهموری اسلامی،گفت که، «از لحاظ شرعی، حجاب یک حکم مسلم شرعی است و برای بانوان غیر از پوشاندن صورت و دو دست واجب است و از این صرف نظر نمی‌شود کرد؛ باید رعایت شود.»

او هم‌چنین گفت که «حجاب یک حکم مسلم قانونی است و رعایت حکم قانون بر همه واجب است و حتی کسانی که معتقد نیستند باید قانون را رعایت کنند.»

خامنه‌ای در سخنرانی‌اش، نافرمانی مدنی زنان و خودداری آن‌ها از حجاب اجباری را به «تلاش‌های دشمنان» ربط داد و گفت، «طبق آن‌چه در گزارش‌های قابل اعتماد به ما رسیده، عده‌ای را استخدام کردند که هنجارشکنی کنند و حرمت حجاب را بشکنند.»

چهارشنبه ۲۲ فروردین نیز، خبرگزاری امنیتی «فارس»، وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی کارزاری تحت عنوان «درخواست بازگشت پلیس امنیت اخلاقی به جامعه» راه انداخت.

تنظیم‌کنندگان این کارزار با بیان این‌که «بعد از حذف پلیس امنیت اخلاقی وضعیت حجاب و عفاف نامناسب شده است»، گفته‌اند: «مطابق قانون مجازات اسلامی کشف حجاب جرم و وظیفه برخورد با آن با پلیس و البته سایر مردم است.»

این خبرگزاری هم‌چنین مدعی شد که که «حدود شش هزار نفر» از مخاطبان فارس این پویش را در سامانه «فارس من» راه‌اندازی کردند.

گزارش جدید سازمان عفو بین‌الملل درباره ایران: سرکوب شدید زنان به دلیل بی‌حجابی

پیش‌تر سازمان عفو بین‌الملل چهارشنبه ۱۶ اسفند / ۶ مارس در آستانه روز جهانی زن با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرده بود که مقام‌های جمهوری اسلامی ایران برای اعمال قوانین سرکوبگرانه حجاب اجباری از طریق نظارت گسترده بر زنان و کودکان دختر در مکان‌های عمومی و ایست‌های گسترده پلیس که زنان راننده را هدف گرفته، کارزار گسترده‌ای به راه انداخته‌اند.

این بیانیه با جمع‌آوری شهادت ۴۶ نفر، شامل ۴۱ زن، از جمله یک زن ترنس، یک دختر و چهار مرد در ماه فوریه سال جاری میلادی، به‌همراه بررسی اسناد رسمی جمهوری اسلامی از جمله احکام دادگاه‌ها و قرارهای دادستانی تنظیم و نوشته شده است.

عفو بین‌الملل در این بیانیه، پلیس امنیت اخلاقی، پلیس راهنمایی و رانندگی، دادسراها، دادگاه‌ها، وزارت اطلاعات، سپاه پاسداران، بسیج و نیروهای لباس ضخصی را «مجریان قوانین تحقیرآمیز حجاب اجباری» در ایران عنوان کرده بود.

پس از جنبش «زن، زندگی، آزادی»، ، جمهوری اسلامی طرح‌ها و سیاست‌های گوناگونی برای سرکوب حق پوشش اختیاری اتخاذ کرده و به‌رغم فشارهای بیشتر علیه زنان، دست‌کم در شهرهای بزرگ ایران زنان همچنان با حجاب اجباری مقابله می‌کنند و بدون حجاب در خیابان‌ها ظاهر می‌شوند.

ممنوعیت دوباره ورود به ورزشگاه‌ها؟

خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران روز شنبه ۲۵ فروردین، به رویدادهای پیش آمده در حاشیه دیدار دو تیم استقلال و آلومینیوم اراک واکنش نشان داد و نوشت اینکه دروازه‌بان استقلال دختر هوادار این تیم را که به وسط زمین آمده بود، در آغوش کشید سبب‌ساز محدودیت‌های جدید زنان در ورزشگاه‌ها می‌شود.

جیمی‌جامپ دختر هوادار استقلال در جریان بازی روز جمعه ۲۴ فروردین این تیم و آلومینیوم اراک رخ داد. حسین حسینی، دروازه‌بان و کاپیتان استقلال او را درآغوش گرفت و پیراهنش را نیز به او داد. در ادامه نیروهای انتظامی به سمت دروازه‌بان استقلال و این دختر هوادار یورش بردند تا آن‌ها را از یکدیگر جداکنند. مداخله‌ای که نهایتا منجر به تنشی کوتاه میان کادر تیم استقلال و نیروی انتظامی شد.

https://www.instagram.com/p/C5rIH3DKn8B/

خبرگزاری فارس در گزارشش از این رویداد این‌چنین برای زنان خط و نشان کشید:

این امر ناخواسته محرومیت جدیدی را برای بانوان علاقه‌مند به فوتبال برای حضور در استادیوم‌ها ایجاد می‌کند چرا که به‌دلیل فضای غیر فرهنگی، بسیاری از خانم‌های علاقه‌مند حاضر به حضور در استادیوم‌ها نمی‌شوند و محیط ورزشگاه رفته رفته به جولانگاه افرادی با شرایط خاص محدود می‌شود.

این خبرگزاری پس از تهدید زنان به ممانعت از حضورشان در استادیوم‌ها برای تماشای مسابقات ورزشی گفت: «نکته مهمتر در جریان بازی دیروز تضعیف پلیس در جریان ممانعت از جیمی جامپ زن بی‌حجاب بود. به‌طوری که دروازه بان استقلال با بغل کردن این فرد، به همراه برخی دیگر از همراهانش در حمایت از او شروع به حمله به پلیس کردند؛ اقدامی جوگیرانه که در فضای مجازی به تک چرخ زدن جوانک‌ها در جلوی مدارس دخترانه تشبیه شد.»

0 FacebookTwitterPinterestEmail

پیام بگذارید

پیام

گالری

ما را دنبال کنید! ​

تماس

  Copyright © 2023, All Rights Reserved Payaam.net