جمهوری اسلامی در سراشیب سقوط و وظایف ما

 گفتگوی رفیق ابراهیم

جمهوری اسلامی در سراشیب سقوط و وظایف ما

رفیق ابراهیم علیزاده، دبیر اول کۆمەڵه، و عضو هیئت اجرائی حزب کمونیست ایران، در گفتگوئی با برنامه کردی “کۆمەڵه و هەڵسوراوان” یا “کۆمەڵه و فعالین” شرکت کرد. رفیق در این برنامه بر اساس تحلیل های عمیق اوضاع عینی رهنمود های مهمی به فعالین کۆمەڵه در کردستان داد که می تواند از جانب فعالین کمونیست در بقیه نقاط ایران نیز استفاده شوند. برنامه ی نامبرده در روز پنجشنبه 22 آذر با عنوان “بحران سوریه، تاثیرات آن در ایران و وظایف ما در کردستان” در تلویزیون کۆمەڵه و بر روی شبکه های اجتماعی پخش گردید.

رفیق ابراهیم در پاسخ به سوال اول و دوم گفت: سرنگونی سریع حزب بعثِ سوریه حاصل یک انقلاب مردمی نبود، بلکه محصولِ توطئه مشترک دول آمریکا، اسرائیل و ترکیه بود. در نتیجه تغییرات در کشور موجب شده که مردم از چاهی به چاه دیگر بیافتند. رفیق در جواب بعدی مستدل کرد که در آینده تمام امکانات دخالت جمهوری اسلامی در سوریه را از او سلب میکنند. رفیق در مورد شرایط کردستان سوریه و شمال و شرق آن و نیروی نظامیش گفت که در دمشق یک حکومت مذهبی ضد حق تعیین سرنوشت بر سر کار است. این حکومت میتواند در کنار دولت ترکیه خطرات زیادی برای سیستم خود مدیریتی شمال و شرق سوریه بوجود بیآورد. بنابراین لازم است ارتباطات محکم رهبران سیستم مذکور با توده مردم حفظ شود؛ حمایت جهانی از آن تبلیغ گردد و تلاش آزادیخواهان در مناطق دیگر کردستان برای دفاع از نظام خود مدیریتی افزایش یابد. رفیق اشاره کرد که زمینه برای تغییرات سکولار در خود سوریه وجود دارد که اگر سازمان داده شود به نفع سیستم خود مدیریتی خواهد بود. رفیق ابراهیم در جواب سوال اینکه سرانجام سرنوشت سوریه چی خواهد شد گفت که در حال حاضر سیزده گروه مذهبی در اتحادی ناپایدار قدرت را قبضه کرده اند. زمینه این حادثه وجود دارد که این گروهها در مقابله با مسائل گوناگون سوریه به جان هم بیافتند. تاریخا این وضعیت در عراق دیده شد. رفیق اضافه کرد که تجربه تاریخی در افغانستان، عراق، لیبی و حتی یوگسلاوی سابق نشان داده که هر جا امپریالیسم آمریکا در بهم زدن حاکمیت نقش داشته فاجعه روی داده است. او گفت همه آن فجایع باید برای ما که خواهان سرنگونی جمهوری اسلامی هستیم درس عبرت باشد. ما خواهان سقوط رژیم بدست مردم هستیم، زیرا اگر توسط آمریکا ساقط شود آنچه که در کشورهای دیگر رویداده در شکل بسیار بدترش برای مردم و ما روی خواهد داد.

رفیق ابراهیم در پاسخ به سوالی که آیا جمهوری اسلامی سرنوشتی مشابه رژیم بعث پیدا خواهد کرد یا خیر جواب داد که به نظر نمی رسد چنان شود؛ زیرا حکومت اسلامی یک سالیست مداوما در مقابل اسرائیل و آمریکا عقب نشسته و ضرورتا خواست های آنان برای دست کشیدن از آزمایشات هسته ای و مجهز نکردن نیروهای نیابتی را برآورده خواهد کرد. در ضمن در ایران به عکس سوریه این امکان بیشتر است که دوباره فضا و خیزشی انقلابی و مردمی متکی به جنبش های فعال، آگاه و نیرومند پیدا شود که تمام کاسه کوزه ها و توطئه های نیروهای خارجی و یا از بالا را در هم بریزد و تغییرات مورد نظر مردم روی بدهد. رفیق در برابر یک سوال مهم که جنبش های اجتماعی و مردم مدنی چه باید بکنند تا سرنوشت شهروندان سوریه و افغانستان را پیدا نکنند، جواب دقیقی داد. رفیق گفت تغییر حکومت در ایران به شیوه دراماتیک در جهت منافع آمریکا نیست و اسرائیل هم ناچار خواهد بود با سیاست های آمریکا هماهنگ باشد. اما احتمال دیگری هم که وقوع آن ممکن تر می باشد، اینست که به آن اشاره میکنم. اگر خیزش انقلابیی که در جریان است رشد بیشتری بکند و فضائی انقلابی و توده ای ایجاد نماید که در آن کارگران معترض، زنان مبارز و همه آزادیخواهانِ فعال متحد شوند اوضاع بر وفق مراد ما مردم خواهد بود. حتی اگر تغییراتی در بالا ایجاد شود که دولتمردان ناچار گردند بعضی رخسارها را جایگزین کنند تا بقای کلیت رژیم تضمین شود تناسب قوا، بیشتر از اینی که الان هست، به نفع جبهه مردم تغییر خواهد کرد؛ باید جبهه مردم این توانائی را کسب کرده باشد که سنگرهای تخلیه شده توسط رژیم را اشغال کند. رفیق ابراهیم اضافه کرد که در مورد کردستان پیش بینی او چنین است. اگر رژیم به هر دلیل ضعیف شود حتی اگر فضای انقلابی ایجاد نشده باشد، باید کاری کرد که مردم حاکمیتی دسته جمعی برقرار کنند. به عقیده رفیق ابراهیم در چنان حالتی ما باید وظیفه کمک به نزدیک کردن ایجاد شرایط انقلابی در سطح سراسری و  یاری رساندن به بقای حاکمیت فرضی در کردستان، در مقابله با هر شرایطی که پیش بیاید، را  تواما پیش ببریم. او در جواب این سوال که در صورت ایجاد چنان شرایطی نیروهای کۆمەڵه و نیروهائی که دلسوز مردمند چگونه باید اوضاع را کنترل کنند، گفت:

هر سناریوئی در ایران پیاده شود لازم است که اعضای حزب و نیروهای مدنی از هم اکنون ارتباطات بین خود را برقرار و محکم کرده و در شبکه هائی مبارزاتی جمع شوند. نباید هدف ایجاد تشکل های هرمی باشد، بلکه باید فعالین سیاسی همدیکر را بشناسند، افراد نظیر خود را پرورده کنند و همه فعالین و سوسیالیست ها در یک شبکه گسترده با همدیکر در ارتباط باشند. همین وظیفه را باید پیش پای فعالین مدنی گذاشت. آن بخش متشکل و این بخش مدنی در دنیای واقع به هم مربوط هستند. در چنین شرایطی یک شبکه وسیع در همه مناطق درست می شود که سرکوب کردن آن، نظیر یک تشکل هرمی و رهبرانش، ساده نخواهد بود. چنین شبکه هائی برای ایفای نقش در شرایطی که انتظارش را می کشیم بهترین تشکل خواهند بود. رفیق ابراهیم در ماقبل پایان به سوال مهمی جواب داد. سوال این بود که آیا کۆمەڵه، به عنوان یک نیروی سیاسی و توده گیر برای شرایط پیش گفته آماده شده است. رفیق ابراهیم گفت:

“اگر بگویم که کۆمەڵه برای روبرو شدن با چنان شرایطی آمادگی کامل دارد اغراق خواهد بود. البته اینطوری نیست که گویا ما کم کار بوده ایم که امادگی مذکور ایجاد نشده، بلکه سرکوب و خفقان و شرایط داخل ایران موانعی بزرگ در راه فعالین ما بوده اند. راه حل برای خنثی کردن سرکوب رژیم وجود دارد. کۆمەڵه ی سوسیالیست، مترقی، انقلابی و عدالتخواه هم نیرو و تجربه و هم نفوذ معنوعی گسترده ای در شکل هزاران نفره در کردستان دارد. اینها هنوز متشکل نیستند، اما زمینه مادی سازمانیافتگی در بین آنها موجود است. باید موانع را بر طرف کنیم. لازم است در دل شرایط کنونی راه متشکل شدن گسترده را بشناسیم و آنرا به کار گیریم. باید در مبارزه برای بهبود شرایط زندگی شرکت فعال داشته باشیم و بر بستر آن روز به روز متشکل تر شده و کمبود ها را جبران کنیم.  فعالین ما باید بر متن شرایط اجتماعی و مبارزاتی موجود، بدور از هرگونه محافظه کاری، شرایط برای روبرو شدن با اوضاع گفته شده ای را آماده کنند که در خاورمیانه خیلی سریع روی می دهند. تغییر شرایط چنان سریع می باشد که ممکن است فرصت همراه شدن با آن را از دست بدهیم. تغییرات در رژیم، ضعیف تر شدن و حتی سرنگونی آن قابل پیش بینی است. باید کاری کرد که سرنگونی برای مردم زمینه ایجاد کند تا مخصوصا و از جمله در کردستان آن تشکل هائی شکل بگیرند که ابزار و نماینده حاکمیت مردم هستند و نه اینکه سرنگونی بر سر خودمان آوار شود.

رفیق ابراهیم در لحظات پایانی گفتگو این هشدار را موکدا تکرار کرد که باید تبلیغات وسیع بورژوائی در مورد ضرورت دخالت آمریکا و اسرائیل جهت سرنگونی رژیم را با استفاده از تمام امکانات خنثی کرد. زیرا اینگونه تبلیغات های بی اساس می تواند مردم را از مبارزه مستقیم برای ساقط کردن رژیم و استقرار حاکمیت خود دور کند. برای تحقق این امر لازم است مردم ببینند که ما دست در دست کارگران، زنان معترض، پرستاران مبارز و مردم حق طلب کردستان برای بهتر کردن شرایط زندگی فعالانه تلاش می کنیم.   

0 FacebookTwitterWhatsappTelegramEmail

پیام بگذارید

پیام

گالری

ما را دنبال کنید! ​

تماس

  Copyright © 2023, All Rights Reserved Payaam.net