بخش خبر
حمله پهپادی به یک پایگاه که محل استقرار نیروهای آمریکایی در شرق سوریه است، سبب کشته شدن شش نیروی کُردی شد که در این پایگاه حضور داشتند. این حمله پهپادی یکشنبه ۱۵ بهمن/ ۴ فوریه رخ داد. این نخستین حمله قابل توجه در سوریه یا عراق پس از حملات تلافیجویانه آمریکا در روز شنبه علیه شبهنظامیان مورد حمایت ایران است که نیروهای این کشور را در منطقه هدف قرار داده بودند.
نیروهای دموکراتیک سوریه، یک گروه تحت رهبری کردها که از حمایت آمریکا برخوردار است، دوشنبه ۱۶ بهمن/ ۵ فوریه اعلام کرد که این حمله یک منطقه آموزش رزمی در پایگاه العمر در استان شرقی دیرالزور سوریه را هدف قرار داده است، جایی که واحدهای کماندویی این نیروها آموزش میبینند. در این حمله آسیبی به نیروهای آمریکایی گزارش نشده است.
یک گروه از شبهنظامیان عراقی مورد حمایت ایران که خود را «مقاومت اسلامی در عراق» مینامند، با انتشار ویدیویی مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت و تصاویری از پرتاب پهپاد از یک مکان نامشخص را منتشر کرد.
در اواخر ژانویه، حمله پهپادی همین گروه جان سه سرباز آمریکایی را گرفت و دهها نفر دیگر را در یک پایگاه صحرایی در اردن زخمی کرد. ارتش آمریکا در پاسخ با انجام دهها حمله تلافیجویانه به گروههای تندرو مورد حمایت ایران در غرب عراق و شرق سوریه و همچنین به نیروهای حوثی در یمن حمله کرد.
نیروهای دموکراتیک سوریه ابتدا «مزدوران تحت حمایت رژیم سوریه» را به انجام حمله یکشنبه متهم کردند، اما پس از تحقیق در مورد این حمله، در بیانیهای دیگر «شبهنظامیان مورد حمایت ایران» را مقصر دانستند.
این حمله در حالی صورت میگیرد که تنشها در سراسر خاورمیانه به دلیل جنگ اسرائیل و حماس که با حمله تلافیجویانه حماس به جنوب اسرائیل در تاریخ ۷ اکتبر شروع شد، بالا گرفته است.
از سوی دیگر، دیدهبان حقوق بشر سوریه مستقر در بریتانیا اعلام کرد که در حمله یکشنبه دستکم هفت نیروی دموکراتیک سوریه کشته و ۱۸ نفر دیگر زخمی شدهاند که حال برخی از آنان وخیم است.
نیروهای دموکراتیک سوریه اعلام کردهاند که حق پاسخ به این حمله را دارند.
در حملات شنبه آمریکا به سوریه و عراق تعدادی از شبهنظامیان وابسته به سپاه قدس کشته شدند و گمان میرود که حمله به این پایگاه در سوریه و کشتن نیروهای کرد پاسخی به آن رویداد باشد.
مقامهای جمهوری اسلامی کشتهشدن نیروهای ایرانی در این حمله را تایید نکردهاند. با این حال یکشنبه خبرگزاری تسنیم و خبرگزاری فارس هر دو وابسته به سپاه پاسداران از کشته شدن فردی به نام حمزه علوی از فرماندهان لشکر فاطمیون خبر دادند.
در خبر این دو رسانه آمده است که حمزه علوی متولد ولایت پروان در افغانستان بود و در زمان جنگ ایران و عراق و پس از آن برای جمهوری اسلامی میجنگید. مشخص نیست که این فرمانده لشکر فاطمیون تابعیت ایرانی داشته است یا نه.
لشکر فاطمیون، گروهی از شبهنظامیان عمدتا افغانستانی است که پس از آغاز جنگ داخلی در سوریه زیر نظر سپاه قدس آموزش دیدند و به سوریه اعزام شدند.
Ad placeholder
خبرگزاری تسنیم زمان کشتهشدن حمزه علوی را بامداد شنبه و محل کشته شدن او را دیرالزور اعلام کرده است. این نقطه و این زمان با حمله آمریکا به مواضع شبهنظامیان وابسته به ایران در پاسخ به کشته شدن سه سربازش مطابقت دارد.
فارس و تسنیم در مورد علت کشته شدن حمزه علوی و رابطهاش با حملات آمریکا سکوت کردهاند.
با این حال، برخی منابع دیگر که اخبار سپاه قدس را منتشر میکنند، نوشتهاند که علاوه بر حمزه علوی، سه عضو دیگر لشکر فاطمیون هم کشته شدهاند. کانال تلگرام «مدافعان حرم» خبر داد که علی حسینی، محمدعلی اکبری و محمدرضا سادات علوی «در حمله امریکا به سوریه» کشته شدهاند. این تنها منبع نزدیک به جمهوری اسلامی است که شمار کشتههای لشکر وابسته به سپاه قدس را چهار نفر و دلیل آن را هم حملههای آمریکا ذکر کرده است.
در خبر این کانال تلگرامی تصویری از این چهار کشته هم منتشر شده است.
اما در جبهه یمن هم تنشها ادامه دارد. ارتش آمریکا اعلام کرد که روز یکشنبه با چهار موشک ضد کشتی به موشکهایی که آماده شلیک به کشتیها در دریای سرخ از مناطق تحت کنترل شورشیان حوثی در یمن بودند، حمله کرده است.
فرماندهی مرکزی آمریکا در بیانیهای در اوایل روز دوشنبه اعلام کرد که این حملات در دفاع از خود انجام شده و پس از آن صورت گرفته است که نیروها تشخیص دادند این موشکها «تهدیدی قریبالوقوع برای کشتیهای نیروی دریایی آمریکا و کشتیهای تجاری در منطقه» هستند.
حملات روز یکشنبه به یمن یک روز پس از آن صورت گرفت که آمریکا و بریتانیا دومین موج حملات خود را علیه حوثیها آغاز کردند که هدف آن کاهش توانایی گروه مورد حمایت ایران برای حمله به کشتیها در دریای سرخ بود. آمریکا و بریتانیا اعلام کردند که به ۳۶ هدف حوثی حمله کردهاند.
Ad placeholder