روزانه ۵۴٬۸ نفر در تصادف‌های رانندگی کشته شدند

بخش خبر

تازه‌ترين آمار تلفات تصادفات رانندگی از کشته شدن بيش از ۲۰ هزار نفر در یک سال گذشته حکايت دارد.

در ایران روزانه به صورت میانگین ۵۴٬۸ نفر در تصادف‌ رانندگی کشته می‌شوند؛ به بیان دیگر هر یک ساعت ۲٬۳ نفر. شمار زیادی نیز دچار مصدومیت و به تبع آن معلولیت هیشگی می‌شوند.

روزنامه «اعتماد»، یکشنبه ۱۸ شهریور بر اساس اطلاعات سازمان پزشكی نوشته است، آمار مرگ و مير ناشی از تصادفات پس از يک دهه روند نزولی، از سال ۱۴۰۰ بار ديگر به روند افزايشی برگشته است و سال گذشته بيش از ۲۰ هزار نفر بر اثر تصادف رانندگی در جاده‌ها، جان خود را از دست داده‌اند.

به نوشته اعتماد، اين در حالی است كه ميزان خسارت اقتصادی تلفات رانندگی در ايران بين ۲ تا ۷ درصد از توليد ناخالص داخلی برآورد می‌شود و با توجه به اين روند فزاينده، ممكن است اين عدد بالاتر هم برود:

از سال ۱۴۰۰ مرگ و مير ناشی از تصادفات جاده‌ای با بازگشت روند افزايشی حالا به بيش از ۲۰ هزار نفر رسيده. اتفاقی كه آخرين بار در سال ۱۳۹۰ رخ داده بود و حالا ركورد ۱۲ ساله را شكسته است.

پیش‌تر عباس مجدی، رئیس سازمان پزشکی قانونی ایران آمار متوفیان ناشی از حوادث رانندگی در سال ۱۴۰۲ را ۲۰ هزار و ۴۵ نفر اعلام کرده بود. این رقم ۲,۸ درصد نسبت به سال قبل‌ بیشتر است.

او همچنین گفته بود که در سال ۱۴۰۲، ۳۹۱ هزار و ۱۶۹ نفر در تصادف‌های حین رانندگی مصدوم شده‌اند.

در یک دهه گذشته تلفات تصادفات رانندگی در ایران هرگز کاهش نیافته است. بخش بزرگی از دلايل تلفات زيادی كه در تصادفات رانندگی رخ می‌دهد، به كيفيت پايين خودروهای داخلی ارتباط داده می‌شود. با وجود این، مسئولان بیش‌تر بر نقش عامل انسانی در بروز حوادث تکیه دارند و و تصادفات رانندگی معمولا به ناتوانی راننده در کنترل وسیله نقلیه نسبت داده می‌شود.

اخیراً جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران از «آتش گرفتن فوری برخی خودروها در تصادفات رانندگی و یا حتی موانعی مانند درخت و گادریل» خبر داده و «ضریب ایمنی پایین خودروهای داخلی» را علت این امر دانسته بود.

ملکی هم‌چنین با اشاره به این‌که در این حریق‌ها افراد در خودروها محبوس شده و به دنبال آن زخمی شده یا جان خود را از دست می‌دهند، از خودروسازان داخلی خواسته بود تا ایمنی خودروها را در برابر حریق ارتقاء دهند.

پیش‌تر نیز كمال هاديانفر، رئيس سابق پليس راهور گفته بود که كيفيت پايين خودروها و ناايمن بودن آنها عامل ۳۴ درصد كشته‌های تصادفات است:

بسياری از خودروهای داخلی از همان زمان خروج از كارخانه خراب هستند. در موارد زيادی، در تصادفات خودروی داخلی تا وسط جمع می‌شود، در حالی که خودروی باكيفيت خارجی یک خط افتاده است.

مطابق آمار رسمی، خیابان‌های ایران سالانه شاهد بیش از ۸۰۰ هزار تصادف رانندگی است.

خودروهای ناایمن تولیدکنندگان داخلی از جمله سایپا و ایران خودرو که همچنان به تولید مدل‌هایی با الهام از برندهای خارجی ادامه می‌دهند از مقصران تصادفات جاده‌ای هستند.

بر اساس اعلام سازمان پزشكی قانونی، علت اصلی ۴۹َ٬۹ درصد از مرگ‌ها در حوادث رانندگی، ضربه به سر بوده است. عباس مينوی، مديركل دفتر امور معاينات بالينی سازمان پزشكی قانونی سال ۱۳۹۶ گفته بود:

بعد از ضربه به سر، عامل كشته شدن در حوادث رانندگي، ۲۵.۵ درصد شكستگی‌های متعدد، ۸.۷ درصد به دليل خونريزی و ۹.۹ درصد به دليل علل اشتراكی (موارد دارای بيش از یک علت)، ۰.۹ درصد سوختگی، دو دهم درصد نرسيدن اكسيژن بوده‌ است.

سازمان پزشکی قانونی همچنین اعلام کرده از نظر آماری پس از نزاع، مصدومان تصادفات بیشترین حجم مراجعان به این سازمان را به خود اختصاص می‌دهند.

ایران یکی از بالاترین آمارهای مرگ‌و‌میر جاده‌ای را دارد و در تمام ارکان مرتبط با ایمنی دچار مشکل است. ایمن نبودن جاده‌ها، مشکلات خودروها، مساله آموزش و قوانین و مقررات ناکارآمد، مجموعه‌ عواملی هستند که درصد مرگبار بودن حوادث جاده‌ای در ایران را افزایش داده‌اند.

اما مقام‌های مسئول در ایران همواره مدعی‌اند بی‌احتیاطی رانندگان اصلی‌ترین عامل حوادث رانندگی منجر به مرگ است. جاده‌های حادثه‌خیز و خودروهای فاقد استانداردهای ایمنی دو عامل موثر در مرگ بر اثر حوادث رانندگی هستند.

خودروسازان در ایران به دلیل نزدیکی به سیاستمداران و صاحبان قدرت در سال‌های گذشته مانع انجام تحقیق و تفحص از شرکت‌های خودروسازی و کاهش تعرفه واردات خودرو خارجی شده‌اند. نتایج تحقیقات محدودی نیز که انجام شده هرگز منتشر نشده است.

تصادف‌های جاده‌ای در ایران سالانه هزاران نفر را هم به‌شکل مادام‌العمر دچار معلولیت می‌کند.

0 FacebookTwitterPinterestEmail

پیام بگذارید

پیام

گالری

ما را دنبال کنید! ​

تماس

  Copyright © 2023, All Rights Reserved Payaam.net