شش زندانی از جمله یک کودک‌ـ‌مجرم برای اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی زندان عادل‌آباد شیراز منتقل شدند

بخش حقوق

شش زندانی در زندان مرکزی شیراز، از جمله یک کودک‌ـ‌مجرم، صبح پنج‌شنبه ۱۰ خرداد برای اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی منتقل شدند.

به گزارش سازمان حقوق بشر ایران، کودک‌ـ‌مجرمی که بر خلاف قوانین و کنوانسیون‌های بین‌المللی به انفرادی زندان عادل‌آباد شیراز منتقل شده، عارف رسولی نام دارد و هنگام ارتکاب قتل ۱۷ سال سن داشته است.

محمود امیری‌مقدم، مدیر سازمان حقوق بشر ایران در واکنش به این خبر به وب‌سایت این سازمان گفت:

واکنش جامعه‌جهانی می‌تواند از اعدام عارف رسولی و سایر زندانیان جلوگیری کند. اعدام کودک-مجرمان نقض فاحش قوانین بین‌المللی و کنوانسیون‌هایی است که ایران آنها را امضا کرده. جامعه جهانی نباید ادامه اعدام کودک-مجرمان را برتابد.

از ۲۰۱۰ تا کنون دست‌کم ۷۰ کودک‌ـ‌مجرم در ایران اعدام شده‌اند. در میان پنج زندانی دیگری که در معرض مجازات غیرانسانی اعدام قرار دارند، دو تن با اتهام‌های مربوط به مواد مخدر و سه تن به اتهام قتل عمد به مجازات اعدام و یا قصاص نفس محکوم شده‌اند.

سازمان حقوق بشر گزارش داده که یکی دیگر از زندانیان در معرض اعدام به‌نام مرتضی شیرمحمدی، متهم به «قتل عمد»، هشت روز پیش و پس از پخش شیرینی و بستنی در پی کشته شدن ابراهیم رئیسی در سانحه سقوط بالگرد، به سلول انفرادی منتقل شده و به نظر می‌رسد پخش شیرینی عاملی برای جلو انداختن اجرای حکم اعدام او بوده است.

روند اعدام‌ها در ایران به‌شدت رو به افزایش است.

سازمان عفو بین‌الملل چهارشنبه ۹ خرداد / ۲۹ مه با انتشار گزارش سالانه خود در مورد مجازات اعدام در کشورهای مختلف اعلام کرد که در ۲۰۲۳ «اوج عظیم اعدام‌های ثبت‌شده در درجه نخست مربوط به ایران بود».

در سال ۲۰۲۳ دست‌کم ۸۵۳ نفر در ایران اعدام شدند که نشان‌دهنده افزایش ۴۸ درصدی نسبت به ۵۷۶ نفر در سال ۲۰۲۲ است. این اعدام‌ها به طور نامتناسبی بر اقلیت قومی بلوچ ایران که ۲۰ درصد اعدام‌های ثبت شده را تشکیل می‌دهند تأثیر گذاشت، در حالی‌که حدود پنج درصد از جمعیت ایران را تشکیل می‌دهند. حداقل ۲۴ زن و حداقل پنج نفر که در زمان جنایت کودک بودند در ایران اعدام شدند.

همچنین از اعدام‌های ثبت‌شده در ایران، دست‌کم ۵۴۵ مورد به‌طور غیرقانونی برای جرایمی که طبق قوانین بین‌المللی نباید منجر به مجازات اعدام شود، از جمله جرایم مرتبط با مواد مخدر، سرقت و جاسوسی انجام شده است.

انیس (اگنس) کالامار، دبیرکل عفو بین‌الملل در این‌باره گفت:

مقام‌های ایرانی بی‌اعتنایی کامل به جان انسان‌ها نشان دادند و اعدام‌ها را برای جرایم مرتبط با مواد مخدر تشدید کردند که بیشتر بر تأثیر تبعیض‌آمیز مجازات اعدام بر حاشیه‌نشین‌ترین و فقیرترین اقشار ایران تأکید داشت.

براساس آمار عفو بین‌الملل پنج کشور با بیشترین شمار اعدام‌ها در سال ۲۰۲۳ عبارتند از چین، ایران، عربستان سعودی، سومالی و آمریکا. ایران (با حداقل ۸۵۳ اعدام) به‌تنهایی ۷۴ درصد از اعدام‌های ثبت‌شده در این سال را به خود اختصاص داده است. پس از ایران، عربستان سعودی با ۱۷۲ اعدام و ۱۵ درصد از اعدام‌های ثبت‌شده در رتبه دوم قرار دارد.

0 FacebookTwitterPinterestEmail

پیام بگذارید

پیام

گالری

ما را دنبال کنید! ​

تماس

  Copyright © 2023, All Rights Reserved Payaam.net