پزشکان بدون مرز: غیرنظامیان در درگیری‌های سودان متحمل خشونت‌های وحشتناکی می‌شوند

بخش خبر

سازمان پزشکان بدون مرز (MSF) دوشنبه یکم مرداد / ۲۲ ژوئیه با انتشار گزارشی درباره سودان گفت:

زخم‌های جسمی و روحی ناشی از خشونت‌ها [در سودان] با فروپاشی نظام بهداشتی و نبود پاسخگویی انسانی بین‌المللی تشدید شده است.

پزشکان بدون مرز اعلام کردند که تهیه این گزارش داده‌های پزشکی و عملیاتی را بین ۱۵ آوریل ۲۰۲۳، روز شروع جنگ، و ۱۵ مه ‌۲۰۲۴ مورد ارزیابی قرار داده‌اند.

این گزارش از «گستره عظیم خشونت علیه مردم غیرنظامی» خبر داده و گفته است در این کشور آفریقایی تقریبا هیچ حفاظتی برای مردم در برابر حملات خودسرانه، قتل، شکنجه و خشونت جنسی وجود ندارد و در این رابطه هم ارتش سودان (SAF) و هم شبه‌نظامیان پشتیبانی سریع (RSF) را مسئول آن دانسته‌اند.

تیم‌های پزشکان بدون مرز هزاران نفر از مجروحان جنگی را در مناطق زیر بمباران، گلوله‌باران خانه‌های مسکونی و زیرساخت‌های حیاتی درمان کرده‌اند. داده‌ها نشان می‌دهند که طی ۹ ماه‌ و نیم، بیمارستانی در شمال خارطوم، پایتخت سودان، بیش از شش هزار و ۷۰۰ نفر را که جراحات جنگی از جمله بر اثر شلیک گلوله و یا ضربات چاقو داشتند، درمان کرده است.

در سراسر سودان، دسترسی مردم به مراقبت‌های پزشکی نجات‌بخش به دلیل کمبودها، موانع گسترده و غارت تجهیزات پزشکی، ناامنی و حملات به بیماران و کادر پزشکی و همچنین آسیب به زیرساخت‌های بهداشتی به‌شدت تحت تأثیر قرار گرفته است.

سازمان پزشکان بدون مرز نیروهای مسلح سودان و شبه‌نظامیان پشتیبانی سریع را به «بی‌توجهی آشکار» نسبت به جان انسان‌ها و قوانین بین‌المللی متهم کرده است.

جنگ سودان پس از سرنگونی عمر البشیر دیکتاتور این کشور در سال ۲۰۱۹، با طرحی برای ادغام ارتش و نیروهای شبه‌نظامی در فرآیند انتقال به انتخابات آزاد و دولت غیرنظامی آوریل ۲۰۲۳ آغاز شد.

تلاش‌های میانجی‌گری تاکنون نتوانسته است به خصومت‌ها پایان دهد. داده‌های دقیقی درباره شمار کشته‌شدگان وجود ندارد، اما تخمین‌ها به ده‌ها هزار نفر می‌رسد.

سازمان پزشکان بدون مرز گفت در اردوگاه‌ها و محل‌هایی که پناهندگان و آوارگان برای امنیت به آن‌جا پناه برده‌اند، بیماران روایت‌های وحشتناکی از رفتار غیرانسانی و خشونت مسلحانه بر غیرنظامیان بازگو کرده‌اند. این گزارش موارد سیستماتیک اخراج اجباری، غارت و آتش‌سوزی را بیان کرده است.

بنا به این گزارش، خشونت‌های جنسی در سودان گسترده است اما به دلیل برچسب‌زنی، سکوت ناشی از ترس از انتقام و نبود خدمات حفاظتی گزارش نمی‌شوند.

به‌گفته پزشکان بدون مرز، از هر سه سودانی فقط یک نفر هنوز به سیستم بهداشتی دسترسی دارد. همچنین در مناطق درگیری، ۷۰ تا ۸۰ درصد بیمارستان‌ها دیگر فعالیت نمی‌کنند.

این سازمان از نیروهای درگیر خواسته است که حملات به مناطق مسکونی را متوقف کنند و اجازه عبور ایمن به غیرنظامیان را بدهند و زیرساخت‌ها را از تخریب و غارت بیشتر محافظت کنند.

پزشکان بدون مرز همچنین از طرف‌های درگیری خواسته‌اند که انواع خشونت‌های هدفمند و سوءاستفاده‌ها، از جمله خشونت‌های قومی و جنسی را متوقف کنند.

سازمان‌های کمک‌رسان غیردولتی و سازمان ملل در هفته‌های اخیر درباره مهاجرت دسته‌جمعی مردم از سودان به کشورهای همسایه هشدار داده‌اند.

میلیون‌ها نفر بر اثر درگیری مجبور به ترک خانه‌های خود شده‌اند. فیلیپو گراندی، کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان گفت که خطر قحطی وجود دارد و ارسال کمک‌ها در آینده با مشکل مواجه خواهد شد. تقریبا ۲۵ میلیون نفر از مردم سودان به کمک‌های بشردوستانه وابسته هستند.

0 FacebookTwitterPinterestEmail

پیام بگذارید

پیام

گالری

ما را دنبال کنید! ​

تماس

  Copyright © 2023, All Rights Reserved Payaam.net