امیرمحمد خالقی، دانشجوی ۱۹ساله رشته مدیریت کسبوکار دانشگاه تهران شامگاه چهارشنبه ۲۴ بهمنماه در پی یک حمله مشکوک به هنگام خروج از دانشکده مدیریت، بر اثر اصابت چاقو جان باخت. این مرگ معصومانه، که به زورگیران نسبت داده شد، خشم انباشته دانشجویان در کوی دانشگاه تهران را برافروخت و به سایر دانشگاهها سرایت کرد. گروههای مختلف دانشجوئی برای دوشنبه و سه شنبه از دانشجویان مبارز دعوت کرده اند تا نسبت به جانباختن خالقی و ایجاد محیط ناامنی که بارها نسبت به آن هشدار داده شده بود در تداوم گردهمائی های اعتراضی چند روز گذشته دوباره تجمع اعتراضی برگزار کنند.
شماری از دانشجویان بهشتی نوشته اند:
“ما همه داغدار و دادخواه خون امیرمحمد خالقی هستیم. لطفا ضمن همراهی در گسترش این اقدامات دیگر دانشجوها رو هم به انجام اقدامات مشابه دعوت کنین.”
گروهی از دانشجویان دانشگاه تهران هم طی بیانیه ایبر اهمیت ایستادگی جمعی در مسیر تحقق مطالبات تاکید کرده اند.آنها نوشتند:
“هنوز داغ از دست دادن هم دانشگاهی عزیزمان تازه بود که مسئولان دانشگاه طبق سنت همیشگی با گردننهادن به امر نیروهای امنیتی و لباس شخصیها در ورود به حریم دانشگاه، نمک بر زخم جامعه داغدار دانشجویی پاشیدند. ما که در کوی گرد هم آمده بودیم تا به شکل مسالمتآمیز به سیاستهای ضددانشجویی مسئولان خوابگاهها و دانشگاه از جمله ناامنی معابر نزدیک کوی دانشگاه و خوابگاه چمران، اعتراض کنیم، با بیکفایتی مسئولین دانشگاه با لباس شخصیها مواجه شدیم. ضرب و شتم شدید یک دانشجو، بازداشت ۴ دانشجو، به سرقت بردن وسایل دانشجویان، توهین و تهدید نتیجه ورود خشونت آمیز نیروهای امنیتی به حریم دانشگاه و یکی از معضلات دانشگاه بوده است.”
دانشجویان معترض کهدر سومین روز در پردیس مرکزی صحن هنرهای زیبا گردهم آمدهبودند خطاب به دشمن فریاد زدند:
«حراست دانشگاه، دشمن ما، ابزار دست سپاه » این دانشجویان ضمن حرکت به سمت دانشکده فنیشعار می دادند:
«دانشجوی با غیرت + حمایت، حمایت»، اگه با هم نشیم + دونه دونه کشته میشیم. کشته ندادیم که سازش کنیم + مسئول قاتل رو ستایش کنیم.
دانشجویان ناراضی در سایر دانشگاهها با بیانیه ها و تجمعات با دانشجویان معترض دانشگاه تهران همدردی کرده و از مبارزات و اعتراضات آنها حمایت کرده اند. برای نمونه در بیانیه جمعی از دانشجویان دانشگاه علامه آمده است:
“ما دانشجویان دانشگاه علامه حمایت قاطع خود را از اعتراضات دانشگاه تهران اعلام میداریم و دلیل اصلی وضع اسفبار کنونی و نیز قتل جوان دانشجو «امیرمحمد خالقی» را شخص «علی خامنهای» میدانیم.”
مسئولین دانشگاهی و غیر دانشگاهی ترسان از اعتراضات دانشجوئی و لرزان از حمایت اقشار ناراضی از آنها با دروغ و تحریف در صدد بوده و هستند خشم دانشجویان را مهار کنند. در این رابطه بازار «تسلیت و پوزش خواهی و ابراز شرمندگی» از این قصور و رویداد و نیز وعده انجام اقدامات سریع برای تامین امنیت دانشجویان توسط مقامات دانشگاهی فعلا داغ است! اما تقلاهای آنان برای اقناع دانشکویان تاکنون ناموفق بوده است.
ترس و لرز کاربدستان جمهوری اسلامی، که در مقابل دانشجویان معترض خود را نشان می دهد، دلایل گسترده و عمیق تری دارد. کلاف بحران های درهم تنیده رژیم این روز ها بزرگتر شده است. مبارزات کارگران، بازنشستگان و مقاومت های شجاعانه زنان آزادپوش و سایر اقشار ناراضی به صورت روزانه درآمده است. در چنین اوضاعی اختلافات در بالا نیز حاد گردیده و به بدنه نیروهای سرکوب نیز بدرجاتی سرایت کرده است.
اعتراضات کنونی دانشجوئی در تداوام مبارزاتی صورت می گیرد که امروز در جای جای ایران برای کسب حقوق اولیه مردم در جریان است و خود عرصه ای از جنبش انقلابی “زن، زندگی، آزادی” می باشد.جنبشی که پیوستگی خردمندانه خود را حفظ کرده است. ناکامی های پی در پی جمهوری اسلامی در بیرون مرزها و شکست پروژه های جاه طلبانه اش، به همراه تداوم این مبارزات، شکاف هایی بیشتری در درون دستگاه هیئت حاکمه ایجاد خواهد کرد و آنها را در حکومت کردن بر جامعه ایران ناتوان تر خواهد ساخت و این جامعه برای شرایط انقلابی و تعرض نهائی آماده خواهد شد.