بخش خبر
نیکولاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا در میان انتقادهای فزاینده از سرکوبهایی که پس از انتخابات مورد مناقشه هفته گذشته رخ داد، میگوید متعهد شده که بنای مخالفان حکومتش را «پودر کند» و به نظامیان این کشور گفت که «او هر کاری لازم باشد انجام میدهد» تا از «انقلاب» محافظت کند.
مادورو میگوید که طی روزهای پس از انتخابات ۸ مرداد/ ۲۸ ژوئیه بیش از دو هزار نفر دستگیر شدهاند در حالی که گروههای حقوق بشری میگویند حداقل ۲۲ نفر کشته شدهاند.
روز یکشنبه، ۱۴ مرداد/ ۴ اوت، اتحادیه اروپا اعلام کرد که به شدت نگران افزایش شمار بازداشتهای خودسرانه در ونزوئلا و آزار و اذیت مخالفان است. اتحادیه اروپا گفت شواهدی در دست دارد که نشان میدهد ادموندو گونزالس، نامزد اپوزیسیون برنده انتخابات شده است.
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بیانیهای گفت:
اتحادیه اروپا از مقامات ونزوئلا میخواهد که به بازداشتهای خودسرانه، سرکوب و لفاظیهای خشونتآمیز علیه مخالفان و جامعه مدنی پایان دهند و همه زندانیان سیاسی را آزاد کنند.
ملانی جولی، وزیر خارجه کانادا نیز در بیانیهای روز یکشنبه خشونتها در ونزوئلا را محکوم کرد و گفت که شهروندان و ناظران بینالمللی «شواهد معتبری» ارائه کردهاند که نشان میدهد نتایج اعلامشده توسط مقامهای انتخاباتی «منعکس کننده اراده مردم ونزوئلا نیست».
مادورو که مدعی است در انتخابات پیروز شده روز یکشنبه در یک مراسم نظامی در کاراکاس انتقادها را بیپایه خواند.
مادورو به اعضای گارد ملی بولیواری، شاخهای از ارتش که در سرکوب دست داشته است، گفت «اتحادیه اروپا مایه شرمساری است».
رئیس جمهوری ونزوئلا با تجلیل از سربازانی که مادورو گفت در واکنش به ناآرامیهای پس از انتخابات در دوشنبه و سه شنبه گذشته مجروح شدند، گفت: «ما در حال مقابله، شکست، مهار و پودر کردن کودتا در ونزوئلا هستیم.»
مادورو که پس از مرگ هوگو چاوز در سال ۲۰۱۳ انتخاب شد، از فرماندهان ارتش خواست تا در پاسخ به فراخوان اعتراضی مخالفان نیروهایشان را برای مقابله گسیل کنند. پیش از این، رئیس جمهوری ونزوئلا به نیروهای مجهز به تفنگ و تجهیزات ضد شورش گفته بود:
شما میتوانید مطمئن باشید که ما به دنبال همه جنایتکاران و همه فاشیستها خواهیم رفت، زیرا فاشیسم قدرت را در ونزوئلا به دست نخواهد آورد. من حاضرم هر کاری بکنم و برای برقراری نظم، قانون و قانون اساسی روی شما حساب میکنم.
به نظر میرسد که مراسم تجلیل از نیروهای نظامی در روز یکشنبه برای ارسال پیام اقتدار در زمانی طراحی شده بود که مخالفان سیاسی مادورو از نیروهای مسلح خواستهاند تا حمایتشان از مادورو را قطع کنند. ۲۴ ساعت قبل از این برنامه، دهها هزار تظاهرکننده طرفدار دولت به سمت کاخ ریاستجمهوری راهپیمایی کردند که به عنوان نمایشی مشابه از حمایت عمومی طراحی شده بود.
در جریان مراسم نظامی روز یکشنبه که از تلویزیون به صورت زنده پخش شد، یک سرباز جوان میکروفون را گرفت تا به مادورو اعلام وفاداری کند:
به خاطر داشته باشید که شما یک گارد ملی بولیواری دارید که متعهد، فداکار و کاملاً از ته دل به شما و به انقلاب بولیواری وفادار است. ما می دانیم که تنها با رهبری شما وطن از دست نخواهد رفت. فقط با رهبری شما، شعله انقلاب خاموش نخواهد شد.
موج دستگیری مخالفان دولت همچنان ادامه دارد. روز شنبه پس از احضار ماریا کورینا ماچادو، رهبر کاریزماتیک اپوزیسیون به دادگاه، معترضان با قدرت بیشتری به خیابانها بازگشتند.
ماچادو به هزاران حامی گفت:
پس از شش روز سرکوب وحشیانه، آنها فکر کردند که ما را ساکت خواهند کرد، ما را میترسانند و فلج میکنند… [اما] ما تا پایان راه خواهیم رفت.
ادموندو گونزالس، رقیب مادورو در انتخابات هم در مطلبی که اکونومیست آن را منتشر کرد، ادعای مادورو مبنی بر اینکه کارزار انتخاباتی او مسئول تحریک خشونت یا توطئه برای به دست گرفتن غیرقانونی قدرت است را رد کرد.
او نوشت:
حمایت از هرگونه خشونت، چه رسد به کودتا، خلاف اصول من و خلاف سابقه همه عمر من است. برعکس، به نظر میرسد که رژیم (مادورو) مایل به ماندن در قدرت به هر وسیله ممکن، از جمله استفاده از خشونت است.
گونزالس یک دیپلمات ۷۴ ساله است که پس از رد صلاحیت ماچادو از نامزدی انتخابات، کاندیدای مخالفان دولت شد.
این سفیر سابق مدعی شد که «اکثریتی بزرگ و غیرقابل انکار» را در انتخابات به دست آورده است و خواستار «تأیید شایسته و بیطرفانه نتایج انتخابات با فوریت» شد.
ایالات متحده آمریکا و سایر کشورها پیروزی گونزالس را به رسمیت شناختهاند، در حالی که دولتهای همسایه ونزوئلا یعنی برزیل و کلمبیا، از مادورو خواستهاند تا اطلاعات دقیق در مورد نتایج انتخابات را در تلاش برای خنثی کردن بحران رو به رشد منتشر کند.
اما مادورو که به طور گسترده به دلیل بحران اقتصادی فلج کنندهای که حدود هشت میلیون شهروند را مجبور به فرار به خارج از کشور کرده است، هیچ اشارهای به آمادگی برای انتشار علنی چنین دادههایی نداده است، چه رسد به اینکه قدرت را رها کند.
او روز یکشنبه یکی از مخالفان سیاسی را «موش کثیف» و دیگران را «نیروهای شیطانی» خواند و دشمنانش را با آدولف هیتلر، بنیتو موسولینی و فرانسیسکو فرانکو مقایسه کرد. مادورو گفت: «من هرگز تسلیم نخواهم شد.»