آسوشیتدپرس: آمریکا در حال آماده‌سازی اتهام‌های کیفری علیه ایران در رابطه با حمله هکری به کارزار انتخاباتی ترامپ است

بخش سیاست

وزارت دادگستری ایالات متحده آمریکا در حال آماده‌سازی اتهام‌های کیفری در ارتباط با حمله سایبری جمهوری اسلامی ایران است که کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ را هدف قرار داده و به دنبال تأثیرگذاری بر نتیجه انتخابات پیش رو در ماه نوامبر بوده است.

آسوشیتدپرس به نقل از دو منبع آگاه نوشته که این اتهام‌ها نتیجه تحقیقات اف‌بی‌آی درباره نفوذی است که محققان چندین آژانس آن را با تلاش ایران برای تأثیرگذاری بر سیاست‌های آمریکا مرتبط دانسته‌اند.

هنوز مشخص نیست که اتهامات دقیقاً چه زمانی اعلام خواهند شد یا چه کسی هدف قرار گرفته است.

احتمال طرح اتهام‌های کیفری در حالی مطرح می‌شود که وزارت دادگستری نسبت به تلاش‌های تهاجمی کشورهایی مانند روسیه و ایران برای دخالت در انتخابات ریاست جمهوری، از جمله از طریق هک کردن و کمپین‌های مخفیانه در شبکه‌های اجتماعی که برای شکل‌دهی به افکار عمومی طراحی شده‌اند، هشدار داده است.

متیو اولسن، معاون دادستان کل و مقام ارشد امنیت ملی وزارت دادگستری، در سخنرانی خود در نیویورک گفت:

ایران امسال نسبت به دوره‌های قبل تلاش بیشتری برای تأثیرگذاری بر انتخابات دارد و فعالیت‌هایش به طرز فزاینده‌ای تهاجمی‌تر می‌شود.

او افزود:

ایران این انتخابات را به طور خاص به خاطر تأثیرگذاری‌اش بر منافع امنیت ملی خود مهم می‌داند، و همین موضوع تهران را بیشتر به تلاش برای شکل‌دهی به نتیجه انتخابات متمایل کرده است.

کارزار انتخاباتی ترامپ در ۱۰ اوت / ۲۰ مرداد امسال اعلام کرد که هک شده است و گفت عاملان ایرانی اسناد داخلی حساس را سرقت و توزیع کرده‌اند.

Ad placeholder

حداقل سه رسانه خبری ـ پولیتیکو، نیویورک تایمز و واشنگتن پست ـ به اطلاعات محرمانه‌ای از درون کارزار ترامپ دست یافته‌اند. تا کنون، هیچ‌یک از این رسانه‌ها جزئیاتی درباره آنچه دریافت کرده‌اند را فاش نکرده‌اند.

وبسایت پولیتیکو گزارش کرد که از ۲۲ ژوئیه / یکم مرداد شروع به دریافت ایمیل‌هایی از یک حساب ناشناس کرده است. منبع این ایمیل‌ها یک حساب ایمیل AOL با نام «رابرت» است. این منبع چیزی را که به نظر می‌رسید یک پرونده تحقیقاتی کارزار ترامپ درباره جِی‌دی ونس، نامزد معاونت ریاست جمهوری از حزب جمهوری‌خواه و سناتور اوهایو بود ارسال کرد. این سند تاریخ ۲۳ فوریه (۴ اسفند سال گذشته) را داشت، تقریباً پنج ماه قبل از اینکه ترامپ ونس را به عنوان معاون خود انتخاب کند.

اف‌بی‌آی، دفتر مدیر اطلاعات ملی و آژانس امنیت سایبری و زیرساخت‌ها، این هک و همچنین تلاش برای نفوذ در کارزار بایدن-هریس را به ایران نسبت دادند.

این آژانس‌ها در بیانیه‌ای گفتند که هک و فعالیت‌های مشابه با هدف ایجاد نفاق، سوءاستفاده از شکاف‌های موجود در جامعه آمریکا و تأثیرگذاری بر نتایج انتخابات انجام شده است.

این بیانیه مشخص نکرده که آیا ایران نامزد خاصی را ترجیح می‌دهد یا خیر.

مقامات وزارت دادگستری تلاش کرده‌اند به طور علنی درباره تلاش‌های مداخله‌گرانه در انتخابات صحبت و با آن مقابله کنند. این واکنش در مقایسه با سال ۲۰۱۶، زمانی که مقامات دولت باراک اوباما، رئیس جمهوری اسبق آمریکا نسبت به دخالت‌های روسیه در حمایت از کارزار ترامپ محتاط‌تر بودند، متفاوت است.

اولسن گفت: «ما آموخته‌ایم که شفافیت درباره آنچه می‌بینیم، حیاتی است.» او افزود:

این امر به اطمینان از آگاهی شهروندان ما از تلاش‌های دولت‌های خارجی برای ایجاد نفاق و انتشار دروغ کمک می‌کند و همه اینها مقاومت در جامعه انتخاباتی ما را تقویت می‌کند. همچنین هشدارهایی به بخش خصوصی می‌دهد تا شبکه‌های خود را بهتر محافظت کنند، و پیامی روشن به دشمنان ما می‌فرستد: ما به شبکه‌های شما نفوذ کرده‌ایم، می‌دانیم چه می‌کنید و مصمم هستیم که شما را مسئول بدانیم.

هفته گذشته، وزارت دادگستری در تلاش برای مقابله با انتشار اطلاعات غلط پیش از انتخابات، دو کارمند شبکه رسانه‌ای دولتی روسیه (RT) را متهم کرد که مخفیانه نزدیک به ۱۰ میلیون دلار به یک شرکت تولید محتوای مستقر در تنسی ارسال کرده‌اند تا ویدیوهایی به زبان انگلیسی در پلتفرم‌های اجتماعی با پیام‌های حمایت از منافع و دستور کار دولت روسیه منتشر کند.

0 FacebookTwitterPinterestEmail

پیام بگذارید

پیام

گالری

ما را دنبال کنید! ​

تماس

  Copyright © 2023, All Rights Reserved Payaam.net