اعتصاب غذای زندانیان هفت زندان کشور در بیست و دومین هفته کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام»

بخش حقوق

کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» سه‌شنبه پنجم تیر ۱۴۰۳ وارد بیست ودومین هفته خود شد. بنا بر اطلاع منابع موثق زمانه زندانیان در زندان‌ اوین (بندزنان، بند ۴، بند ۶ و بند ۸)، زندان قزلحصار ( واحد ۳ و واحد ۴)، زندان مرکزی کرج، زندان خرم آباد، خوی، نقده، سقز و مشهد برای بیست دومین هفته پیاپی علیه اعدام دست به اعتصاب غذا
زده‌اند.

کارزار «سه‌شنبه‌های اعتصابی نه به اعدام » از سوی زندانیان سیاسی در ایران از سه‌شنبه نهم بهمن ۱۴۰۲ آغاز شد. سه‌شنبه هر هفته شمار بیشتری از زندانیان زندان‌های مختلف ایران به این کارزار اعتصابی می‌پیوندند. هفته گذشته نیز ۹ زندانی عقیدتی واحد سه زندان قزلحصار با پیوستن به این کارزار دست به اعتصاب غذا زدند.

همزمان با ادامه کارزار اعتصاب‌ غذای زندانیان در اعتراض به‌اعدام در روزهای گذشته دستگاه قضایی جمهوری اسلامی دست‌کم برای دو نفر حکم اعدام صادر کرده است.

«در پنج‌ ماه نخست سال جاری میلادی ۲۳۷ نفر در ایران اعدام شدند»

طبق گزارش سازمان حقوق بشر ایران شعبه ۳ دادگاه انقلاب ارومیه ادریس آلی، کولبر کرد را ۲۰ خرداد ۱۴۰۳ به اعدام محکوم کرده است. به گفته نزدیکانش او را بدون داشتن دسترسی به وکیل «به اتهام ساختگی جاسوسی برای اسرائیل» و برمبنای اعترافی که «تحت شکنجه جسمی اخذ شده» به اعدام محکوم کرده‌ اند. دستگاه قضایی همچنین برای رسول عزیزی،‌ زندانی سیاسی سابق کُرد نیز که پیشتر در دی ماه ١٣٩۵ از سوی دادگاه انقلاب ارومیه بابت اتهام انتسابی محاربه به ٢۵ سال زندان محکوم شده و از ایران خارج شده است، به‌شکل غیابی حکم اعدام صادر کرده است.

زندانیان اعتصابی در بیانیه خود همچنین به اعدام «وحشیانه» یک زندانی مقابل چشمان فرزند ۷ ساله‌اش اشاره کرده‌اند. براساس گزارش منابع حقوق بشری این زندانی ناطق حسینی نام داشت و پیشتر از بابت اتهام «قتل عمد» به اعدام محکوم شده بود. مأموران زندان قزوین روز شنبه دوم تیر مقابل دیدگان پسر ۷ ساله‌اش که به امید رضایت گرفتن از خانواده مقتول به زندان آورده شده بود،‌ اعدام کرده‌اند.

Ad placeholder

بیانیه کارزار همچنین به سخنان علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی اشاره کرده است که در دیدار با قضات و عوامل قوه قضاییه از قضات خواست در محاکمه شهروندان به مبانی حقوق بشر استناد نکنند. در این بیانیه آمده است:

نمایش دادگاه ۴۰ متهم آتش سوزی اوین که به‌منظور عوض‌کردن جای جلاد و قربانی برگزار شد بیانگر همین مدعای خامنه‌ای است و این در حالی است که اقای جاوید رحمان گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران ضمن تأکید بر جنایات این حاکمیت در زمینه قتل‌عام زندانیان سیاسی در سال ۶۷ بر لزوم پاسخگویی مسولین رژیم در قبال این جنایات تاکید کرده است.

زندانیان شرکت کننده در کارزار «سه شنبه‌های نه به اعدام»، از جمله زندانیان واحد چهار زندان قزلحصار، سخنان رهبر جمهوری اسلامی در روز جهانی «منع شکنجه» را درباره لزوم بی‌توجهی به مبانی حقوق بشر، «زنگ خطر
جدی در ارتباط با حقوق بشر و گسترش نقض آن از سوی جمهوری اسلامی و دستگاه های قضایی و امنیتی آن» دانستند و بر لزوم توجه جدی افکار عمومی در داخل و خارج از کشور به مسئله نقض حقوق بشر در ایران تاکید کردند. زندانیان همچنین و از عزم خود برای تداوم و گسترش کارزار علیه اعدام خبر دادند.

گزارش سالانه عفو بین‌الملل: ۷۴ درصد از اعدام‌های ثبت‌شده سال ۲۰۲۳ تنها در ایران صورت گرفته است

حکومت ایران همچنان به‌رغم اعتراض‌ها صدور و اجرای حکم اعدام‌ را افزایش می‌دهد. سازمان عفو بین‌الملل چهارشنبه ۹ خرداد / ۲۹ مه با انتشار گزارش سالانه خود در مورد مجازات اعدام در کشورهای مختلف اعلام کرد که ایران با حداقل ۸۵۳ مورد اعدام، به‌تنهایی ۷۴ درصد از اعدام‌های ثبت‌شده سال ۲۰۲۳ را به خود اختصاص داده است.

طبق گزارش این نهاد ناظر حقوق بشری پنج کشوری بیشترین شمار اعدام‌های سال ۲۰۲۳ در آن‌ها ثبت شده عبارتند از چین، ایران، عربستان سعودی، سومالی و ایالات متحده آمریکا.

به تأیید سازمان‌های حقوق بشری، حکومت ایران با مجازات اعدام و احکامی که از طریق اعترافات زیر شکنجه و طی روندهای ناعادلانه دادرسی صادر و اجرا می‌شوند برای سرکوب مخالفان خود استفاده می‌کند.

Ad placeholder

متن کامل بیانیه بیست‌‌ و دومین هفته «سه‌شنبه‌های نه به اعدام»

مشارکت زندانیان دوازده بند در کارزار نه به اعدام
زندانیان امروز سه‌شنبه پنجم تیرماه در دوازده بند مختلف در هفت زندان کشور برای بیست و دومین هفته برای مقابله به صدور و اجرای احکام غیرانسانی اعدام دست به اعتصاب غذا زدند. تدوام کارزار “سه‌شنبه‌های نه به اعدام” در حالی است که شمار زندانیان مشارکت کننده در این کارزار هفته گذشته و با پیوستن ۹ زندانی عقیدتی واحد سه زندان قزلحصار افزایش یافت.
بنا بر اطلاع منابع موثق امروز در زندان‌های اوین (بندزنان، بند۴، بند ۶ و بند ۸)، زندان قزل‌حصار (واحد۳ و واحد ۴)، زندان مرکزی کرج، زندان خرم آباد، خوی، نقده، سقز و مشهد زندانیان برای بیست و دومین هفته پیاپی علیه اعدام دست به اعتصاب غذا زدند.
تداوم این کارزار در حالی است که در روزهای گذشته شاهد سرکوب زنان و صدور دست کم دو حکم اعدام بودیم. یک کولبر کُرد اهل سردشت به نام ادریس الی به اتهام جاسوسی در روندی مبهم به اعدام محکوم شد و همچنین شهروند دیگری به نام رسول عزیزی به صورت غیابی به اعدام محکوم شده است. یک زندانی در زندان مرکزی قزوین در عملی وحشیانه مقابل چشمان کودک ۷ساله‌اش به‌دار آویخته شد.
اعتراض زندانیان به نقض حقوق بشر و راه اندازی کارزار “نه به اعدام” در حالی صورت می‌گیرد که روز گذشته علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی در دیدار قضات و عوامل قوه قضاییه از قضات خواست در محاکمه شهروندان به مبانی حقوق بشر استناد نکنند!
نمایش دادگاه ۴۰ متهم آتش‌سوزی اوین که به منظور عوض کردن جای جلاد و قربانی برگزار شد بیانگر همین مدعای خامنه ای است و این در حالی است که آقای جاوید رحمان گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران ضمن تاکید بر جنایات این حاکمیت در زمینه قتل عام زندانیان سیاسی در سال ۶۷ بر لزوم پاسخگویی مسئولین رژیم در قبال این جنایات تاکید کرده است.
به گفته یک منبع آگاه، زندانیان شرکت کننده در کارزار “سه شنبه‌های نه به اعدام” از جمله زندانیان واحد چهار زندان قزل‌حصار، سخنان رهبر جمهوری اسلامی در روز جهانی “منع شکنجه” درباره لزوم بی‌توجهی به مبانی حقوق بشر را زنگ خطر جدی در ارتباط با حقوق بشر و گسترش نقض آن توسط جمهوری اسلامی و دستگاه‌های قضایی و امنیتی آن دانسته و بر لزوم توجه جدی افکار عمومی در داخل و خارج از کشور به مساله نقض حقوق بشر در ایران تاکید کرده و از عزم خود برای تداوم و گسترش کارزار علیه اعدام خبر دادند.
زندانیان اعتصابی سه‌شنبه‌های نه به اعدام
۵ تیر ۱۴۰۳

0 FacebookTwitterPinterestEmail

پیام بگذارید

پیام

گالری

ما را دنبال کنید! ​

تماس

  Copyright © 2023, All Rights Reserved Payaam.net