زنده… ۶ ماه حبس و ۲ سال ممنوعیت از روزنامه‌نگاری برای سارا معصومی به دلیل انتشار یک توئیت درباره آرمیتا گراوند

سارا معصومی

حسرت یلدا بر دل کارگران؛ بازار باز هم از مسئولان دستور نگرفت!

اتحاد بازنشستگان: در سال‌های اخیر با استمرار وجود موج‌های تورمی سنگین، بنیه اقتصادی مردم به مراتب کم و کمتر شد و کوچکتر شدن سفره‌ها چه در روز‌های معمول و چه در مراسم ها و مناسبت های اجتماعی، به خوبی بیانگر این واقعیت است. هر سال سبد خرید خانوار سبک‌تر شده و افراد مجبورند از حداقل‌های خود باز هم کم کنند. برآورد حدودی قیمتی هزینه هر سبد و مقایسه کردن آن با درآمد افراد، دلیل ناتوانی در پرداخت هزینه‌ها را به خوبی نشان می‌دهد.

صدور حکم ۶ ماه حبس و ۲ سال ممنوعیت از روزنامه‌نگاری برای سارا معصومی به دلیل انتشار یک توئیت درباره آرمیتا گراوند

شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به اتهام «نشر مطالب خلاف واقع»، سارا معصومی، روزنامه‌نگار را به تحمل ۶ ماه حبس و ۲ سال ممنوعیت از روزنامه‌نگاری محکوم کرد. به گفته وکیل پرونده، مصداق عنوان اتهامی او «گزارش ضابطان» و «نشر یک توییت درباره آرمیتا گراوند» عنوان شده است. ‏علی مجتهدزاده، وکیل دادگستری در گفت‌وگو با «شبکه شرق» گفت: «پرونده خانم معصومی برخلاف بسیاری از روزنامه‌نگاران که با اعلام جرم دادستان پس از جان باختن خانم آرمیتا گراوند کارشان به دادسرا کشیده شد، به دادگاه انقلاب ارجاع شد. تا آنجا که من اطلاع دارم، برای برخی از روزنامه‌نگاران قرار تعلیق تعقیب صادر شد ولی پرونده خانم معصومی به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب رفت.» ‏او ادامه داد: «جلسه رسیدگی در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب با اتهام «نشر مطالب خلاف واقع» در حالی برگزار شد که مصداق عنوان اتهامی در ابتدا فقط یک توئیت عنوان شده بود. در این توئیت هم البته خبری نشر داده نشده بود که کذب بودن آن به اثبات رسیده باشد»

مازیار سیدنژاد از زندان اوین به مرخصی اعزام شد
امروز چهارشنبه بیست و نهم آذرماه، مازیار سیدنژاد، فعال کارگری که دوران محکومیت خود را در زندان اوین سپری میکند، به مرخصی اعزام شد. به یک منبع مطلع نزدیک به خانواده‌ این زندانی به هرانا گفت: «آقای سیدنژاد با تودیع وثیقه سه میلیارد تومانی به مرخصی سه روزه اعزام شده است.» این فعال کارگری در تاریخ ۱۷ خردادماه ۱۴۰۰، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود در تهران بازداشت و در تاریخ ۲۵ مردادماه همان سال با تودیع وثیقه ۶۰۰ میلیون تومانی از زندان اوین آزاد شد. مازیار سیدنژاد دی ماه سال گذشته توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به اتهام «عضویت در گروه‌های کمونیستی» به دو سال حبس و به خاطر اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس محکوم شد. او همچنین به عنوان مجازات تکمیلی به دو سال ممنوعیت خروج از کشور، ممنوعیت عضویت در احزاب و گروه‌ها و ممنوعیت از فعالیت در فضای مجازی محکوم شد. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی دو سال حبس برای وی قابل اجرا خواهد بود. وی در تاریخ سی و یکم اردیبهشت ماه سال جاری، برای تحمل محکومیت دو سال حبس خود راهی زندان اوین و سپس به بند ۶ این زندان منتقل شد. مازیار سیدنژاد پیش از این نیز به دلیل فعالیت‌های خود سابقه بازداشت و محکومیت داشته است.

رشت: علیه کالایی سازی آموزش

کانال شورای هماهنگی تشکل های فرهنگیان ایران، با انتشار تصاویری از فعالیت هایی که علیه کالاسازی آموزش در شهر رشت صورت می گیرد، نوشت:
رشت زنده است و همواره منشا تحولات سیاسی و فرهنگی است
رشت به عنوان یک نقطه مهم و قابل اتکا در تاریخ جنبش زنان آزادیخواه ایران مطرح است و نقش مهمی در توسعه و تقویت حقوق و توانمندی‌های زنان داشته است.
رشت در انقلاب ژینا سرآمد بود
رشت در جنبش معلمان پویا و سرزنده است
در قاب تصویر اراده فعالین رشت برای مقابله با کالایی کردن آموزش و کوتاه کردن ساختار فضای ایدئولوژیک بر امر آموزش پوسترهایی بر خیابان‌های شهر نصب شده است.

کیفر خواست پرونده ماشالله کرمی صادر شد
کیفرخواست ماشالله کرمی، پدر محمد مهدی کرمی، معترض اعدام شده، با پنج عنوان اتهامی توسط شعبه یازده دادسرای عمومی و انقلاب کرج صادر شد. به گزارش خبرگزاری هرانا، بر اساس این کیفرخواست که توسط شعبه یازده دادسرای عمومی و انقلاب کرج صادر شده است، آقای کرمی به “عضویت در دسته جات و جمعیت به قصد اقدام علیه امنیت کشور، تبلیغ علیه نظام، اهانت به مقدسات، تشکیل گروه به قصد برهم زدن امنیت کشور و توهین به رهبری” متهم شده است. پیشتر یک منبع مطلع به هرانا گفته بود: “برای آزادی موقت آقای کرمی وثیقه ۷ میلیارد تومانی صادر شده است.” ماشالله کرمی، پدر محمد مهدی کرمی، معترض اعدام شده، در تاریخ سی و یکم مردادماه، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. از زمان بازداشت آقای کرمی، خانواده وی تحت فشار قرار گرفته تا در خصوص او اطلاع رسانی نکنند. همچنین آنها برای برقراری تماس تلفنی و تردد روزمره خود با محدودیت هایی مواجه هستند. سحرگاه روز شنبه ۱۷ دی ۱۴۰۱، حکم اعدام محمد مهدی کرمی از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری در پرونده موسوم به “قتل بسیجی روح الله عجمیان” اجرا شد.

آرمیتا پاویر به حبس محکوم شد
آرمیتا پاویر، فعال دانشجویی محبوس در زندان تبریز توسط دادگاه انقلاب آذرشهر به بیست و دو ماه و هفده روز حبس محکوم شد. به گزارش خبرگزاری هرانا، براساس حکمی که در تاریخ هجدهم آذر توسط شعبه دادگاه انقلاب آذرشهر به ریاست یعقوب شهبازپور صادر و به خانم پاویر ابلاغ شده است، وی از بابت اتهام “توهین به رهبری” به هفت ماه و شانزده روز حبس و از بابت اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” به پانزده ماه و یک روز حبس تعزیری محکوم شده است. در صورت تایید این حکم در مرحله تجدیدنظر، مجازات اشد یعنی پانزده ماه و یک روز زندان در خصوص وی قابل اجرا خواهد بود. “انتشار تصاویر در فضای مجازی” و “شرکت در اعتراضات دانشجویان دانشگاه شهید مدنی آذربایجان” از مصادیق اتهامات مطروحه علیه وی عنوان شده است. آرمیتا پاویر اواخر شهریور امسال توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بند زنان زندان تبریز منتقل شد و به دلیل عدم توانایی در تامین وثیقه، کماکان در این زندان محبوس است. آرمیتا پاویر، ۲۹ ساله، فعال دانشجویی و دانشجوی رشته زیست سلولی و مولکولی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان است.

نرگس محمدی با «غیرقانونی» خواندن دادگاه انقلاب از شرکت در جلسه دادگاه امتناع کرد
نرگس محمدی اعلام کرد که در اولین جلسه دادگاهی که پس از اعطای جایزه نوبل صلح به این فعال حقوق بشر برگزار شد، شرکت نکرده است.
حساب اینستاگرامی منتسب به نرگس محمدی در پیامی نوشت که به دلیل «عدم استقلال قوه قضاییه، غیر قانونی بودن دادگاه انقلاب، برگزاری دادگاه‌های نمایشی و غیرعلنی و عدم برخورداری متهمان از حق دفاع» در جلسه محاکمه امروز ۲۸ آذر در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب حاضر نشده است. برنده جایزه نوبل صلح گفت: «دادگاه انقلاب، کشتارگاه جوانان این سرزمین است و پایم را در این کشتارگاه نخواهم گذاشت و برای قضات وابسته به نهادهای امنیتی و دادگاه‌های فرمایشی، اعتبار و اقتداری قائل نیستم.» به نوشته این منبع، این سومین محاکمه نرگس محمدی به دلیل فعالیت‌های اخیر او در زندان و دادن بیانیه و انتقال نوشته‌هایش به بیرون از زندان است. او در دو پرونده قبلی، به ۲۷ ماه حبس محکوم شده بود. نرگس محمدی پیش از این هم برای اعزام به بیمارستان از پوشیدن روسری امتناع کرده بود. در متن منتشر شده در اینستاگرام منتسب به این فعال حقوق بشر با اشاره به صدور احکام «ظالمانه» در این دادگاه‌ها، آمده است: «حربه حکومت استبدادی یعنی زندان در مقابل اراده زندانیان شجاع به زانو در آمده است.»

یکتا فهندژ بازداشت شد
یکتا فهندژ سعدی، شهروند بهایی ساکن شیراز در تاریخ دوشنبه بیست‌وهفتم آذر ماه در منزل شخصی بازداشت شد. گفته شده مزدوران اقدام به تفتیش منزل و ضبط اقلام شخصی این شهروند بهایی کرده‌اند. یکتا فهندژ پیشتر نیز سابقه بازداشت و محکومیت داشته و تاکنون اطلاعی از دلیل بازداشت، اتهامات انتسابی و محل نگهداری او در دست نیست.

یک نماینده مجلس: اتفاقی شبیه چای دبش در مورد واردات برنج هم صورت گرفته است
علی‌اصغر باقرزاده، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس سه‌شنبه ۲۸ آذر در سخنان میان‌دستور خود گفت: «درخواست دارم گشت ارشاد خود را به موضوع واردات برنج اختصاص دهید که البته بنده معتقدم شبیه موضوع چای دبش در موضوع واردات برنج هم صورت گرفته است.» باقرزاده از ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم پرسید: «وقتی تا سه میلیون تُن برنج تولید کردیم برای چه دو میلیون تُن برنج وارد شده است؟ این دو میلیون تُن برنج را چه کسی وارد کرده است؟ آیا نیاز کشور ما دو میلیون تُن برنج است که وارد شود؟ در حالی که ما امروز برای واردات دارو دچار مشکل تأمین ارز هستیم، این دو میلیون تُن برنج با چه ارزی وارد شده است؟» واردات برنج موجب اعتراض برنج‌کاران شمال ایران شده است. آن‌ها می‌گویند برنج‌های سال گذشته روی دست‌شان و در انبارها مانده است. برخی نمایندگان مجلس نیز گفته‌اند واردات زیاد برنج با ارز ترجیحی و ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی عامل بروز مشکلات برای برنج‌کاران داخلی شده است. با این حال خبرگزاری فارس، نزدیک به نیروهای امنیتی ۲۱ آذر در مورد واردات برنج در سال گذشته نوشت «نه تنها هیچ فساد مالی‌ای رخ نداد، بلکه دولت در راستای کنترل قیمت‌های سرسام‌آور برنج داخلی و تأمین امنیت غذایی مردم در مقطعی که قیمت جهانی برنج مناسب بود، واردات انجام داد و همین موضوع موجب منطقی‌ شدن قیمت برنج در داخل شد». براساس آمار دولتی، سالانه حدود دو میلیون تُن برنج در ایران تولید و حدود یک میلیون تُن برنج از خارج وارد می‌شود.

توران مهرزاد بازیگر پیشکسوت سینما درگذشت

توران مهرزاد بازیگر قدیمی تئاتر و سینما در سن ۹۲ سالگی درگـذشـت. توران مهرزاد فعالیت هنری‌اش را از سال ۱۳۲۳ در تئاتر و زیر نظر عبدالحسین نوشین آغاز کرد. او از بازیگران اصلی گـروه نوشـین در تئاتر فردوسی و تئاتر سعدی بود این بازیگر پیشکسوت با نام اصلی فاطمه بزرگمهری‌راد، علاوه بر بازی در نفش‌های صـحـ‌نــه‌ای از سال ۱۳۳۵ در نمایش‌های رادیویی نیز حضور داشت. زنـده‌یاد مهرزاد در دوبله فیلم‌ها هم فعالیت داشت. او در سال ۱۳۴۷ و با بازی در فیلم «تنگه اژدها» به کارگردانی سیامک یاسمی بازی در سینما را آغاز کرد. توران مهرزاد پس از انـ‌قــلا ب هم در شماری از فیلم‌های سینمایی و سریال‌ها و تله‌فیلم‌های تلویزیونی بازی کرد.

«یکی از بزرگترین باندهای قاچاق انسان» منهدم شد
خبرگزاری تسنیم از انهدام یک «باند قاچاق انسان در ایران» که برای ۲۵ کشور ویزا و گذرنامه جعلی صادر می‌کرد خبر داد. محسن عقیلی، فرمانده پلیس فرودگاه‌های کشور در گفتگو با این خبرگزاری گفت که این باند «از بزرگترین و فعال‌ترین باندهای قاچاق انسان بوده است.» به گفته وی اعضای این باند مسافران را با ویزا یا گذرنامه جعلی به خارج از کشور می‌فرستادند. آقای عقیلی همچنین گفت که بعضی از افزادی که با اوراق جعلی موفق به خروج از کشور شده بودند اما «در فرودگاه‌های مقصد شناسایی و به ایران دیپورت شدند.»

سارا معصومی
0 FacebookTwitterPinterestEmail

پیام بگذارید

پیام

گالری

ما را دنبال کنید! ​

تماس

  Copyright © 2023, All Rights Reserved Payaam.net