مسعود پزشکیان جانشین ابراهیم رئیسی شد- وزارت کشور می‌گوید ۴۹ درصد در انتخابات شرکت کردند

Print Friendly, PDF & Email

بخش خبر

بالاخره بعد از حدود ۵۰ روز از مرگ ابراهیم رئیسی در سقوط هلی‌کوپتر، جمهوری اسلامی نهمین رئیس‌جمهوری‌اش را تعیین کرد. براساس اعلام ستاد انتخابات کشور در بامداد روز شنبه ۱۶ تیرماه، مسعود پزشکیان با ۱۶ میلیون و ۳۸۴ هزار رای (۵۳.۶ درصد آرا) جانشین رئیسی شد. رقیب او در دور دوم انتخابات، سعید جلیلی هم ۱۳ میلیون و ۵۳۸ هزار رای (معادل ۴۴.۳ درصد آرا) را به دست آورد و مانند ادوار پیش، ناکام ماند.

براساس اعلام وزارت کشور جمهوری اسلامی در دور دوم انتخابات ۳۰ میلیون و ۵۷۳ هزار نفر از ۶۱ میلیون و ۷۴۰ هزار نفری که واجد شرایط رای دادن بوده‌اند در انتخابات شرکت کردند. مشارکتی حدود ۴۹ درصدی که اگر آمار رسمی را مبنا قرار دهیم، نسبت به دور نخست انتخابات رشد ۱۰ درصدی داشته است.

📹 نتایج رسمی #انتخابات_ریاست‌_جمهوری؛ مشارکت ۴۹.۸ شد
کل آراء شمارش‌شده: ۳۰.۵۳۰.۱۵۷ رأی
مسعود پزشکیان: ۱۶.۳۸۴.۴۰۳ رأی
سعید جلیلی: ۱۳.۵۳۸.۱۷۹ رأی pic.twitter.com/zQjuyo5ixN

— خبرگزاری تسنیم 🇮🇷 (@Tasnimnews_Fa) July 6, 2024

پس از بسته‌شدن حوزه‌های رای‌گیری و آغاز شمارش آرا در نخستین ساعات بامداد شنبه، در ابتدا نشانه‌های پیروزی پزشکیان بر رقیبش در اکانت‌های امنیتی در شبکه‌های اجتماعی و کانال‌های خبری نزدیکان حکومت هویدا شد.

کانال خبری صابرین نیوز، که به نظر می‌رسد وابسته به سپاه قدس باشد و معمولا اخبار امنیتی «جبهه مقاومت» یا همان نیروهای نیابتی سپاه در خاورمیانه را پوشش می‌دهد، نخستین رسانه این جریان بود که یک ساعت پس از آغاز شمارش آرا از شکست جلیلی خبر داد. این کانال خبری به تندی به جلیلی و اطرافیانش تاخته و نوشته بود که عملکرد آن‌ها سبب شکست «جریان انقلاب» شد:

متاسفیم که سعید جلیلی با بی توجهی به توصیه بزرگان انقلاب و نظرسنجی ها و همچنین عدم ائتلاف با قالیباف شکست تلخی برای جبهه انقلاب رقم زد.

مطلب قابل توجه صابرین نیوز درباره پیروزی پزشکیان با انتقاد از سعید جلیلی/ جلیلی را مسئول شکست جبهه انقلاب دانست. pic.twitter.com/xKxNrNTjt2

— Mostafa Najafi (@Mostafa_Najafii) July 5, 2024

پس از انتشار این خبر، دیگر چهره‌های این طیف سیاسی نیز در شبکه‌های اجتماعی از پیروزی پزشکیان خبر دادند و آن‌هایی که به جریان‌هایی غیر از جلیلی در این طیف وابسته هستند، نوک تیز حملاتشان را متوجه «کله‌شقی جلیلی و اطرافیان کارنابلدش» کردند.

نتیجه ای که حاصل شده کاملا قابل پیش بینی بود و من با دقت آن را برای همه طرف های درگیر شفاف کرده بودم. متن ارزیابی را که یک روز قبل دور اول انتخابات نوشتم در کانال تلگرام قرار داده ام. انقلاب اسلامی بسی بزرگ تر از این تلاطمات است. https://t.co/tUAYmnagWo

— Mahdi Mohammadi 🇮🇷 (@mmohammadii61) July 5, 2024

نزدیکان سعید جلیلی و اعضای ستاد انتخاباتیش اما یا ساکت بوده‌اند یا از در سایه بودن و در سایه ماندن جلیلی برای دولت جدید و «با قدرت بیشتر» سخن گفته‌اند. اشاره‌ای به «دولت سایه» سعید جلیلی که در ۱۳ سال گذشته به آن مشغول بوده و در ارتباط با بخشی از بدنه حاکمیت، برنامه‌های آینده جمهوری اسلامی را تنظیم کرده است.

انتخابات برای ما موضوعیت دارد نه طرقیت، لذا نتیجه فرع بر اصل حضور و تلاش برای شناخت و معرفی اصلح است.
به منتخب مردم تبریک باید گفت و برای موفقیتش دعا کرد.
آقای #جلیلی نیز با آرایی که کسب کرد، به بازیگر مهم صحنه سیاست ایران با وزنی بسیار بیشتر از گذشته تبدیل شد. https://t.co/QIqQZlv6NZ

— (جلیلی 🗳)مسعود براتی (@mas_barati) July 5, 2024

در سمت اصلاح‌طلبان اما تقریبا فضا آرام بود. آن‌ها پس از پایان انتخابات عمدتا نظاره‌گر حملات درون جبهه‌ای اصولگراها به هم بوده‌اند. بخش عمده وقت این گروه در روزهای آینده به رقابت بر سر کرسی‌های دولت خواهد گذشت.

دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران تا حدود زیادی متاثر از مشارکت ۳۹ درصدی در دور نخست هم بود. کارزار انتخاباتی مسعود پزشکیان بر انظار عمومی نسبت به رای آوردن جلیلی و اطرافیانش متمرکز بود. آن‌ها تلاش کردند که بخشی از مرددین را راضی کنند که در دور دوم در انتخابات شرکت کنند.

اگر آمار رسمی را مبنا قرار دهیم به نظر می‌رسد که آن‌ها توانسته‌اند ۸ درصد از جمعیت واجد شرایط رای دادن را از جلیلی و سرانجام مملکت‌گردانی او بترسانند.

در سمت مقابل هم جلیلی به نسبت ۹ میلیون و ۳۰۰ هزار رایش در دور نخست انتخابات توانست ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار رای جدید در سبدش داشته باشد. مشخص نیست که چه مقدار از این آرا مربوط به ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار رای محمدباقر قالیباف در دور نخست انتخابات باشد.

هنوز مشخص نیست که مراسم رسمی تحویل قدرت از دولت عضو هیات مرگ به دولت پزشکیان با چه برنامه زمانی صورت خواهد گرفت.

خبرگزاری تسنیم وابسته به سپاه پاسداران صبح روز شنبه به نقل از علی اکبر رنجبرزاده نماینده همدان نوشت:

مجلس این آمادگی را دارد که بعد از مراسم تنفیذ، در اولین فرصتی که تیم رئیس‌جمهور منتخب آمادگی داشته باشد، مراسم تحلیف را برگزار کند.

0 FacebookTwitterPinterestEmail

پیام بگذارید

پیام

گالری

ما را دنبال کنید! ​

تماس

  Copyright © 2023, All Rights Reserved Payaam.net